26. října 2015 • 21:13

Rosol trápil Nadala. K senzační výhře mu chyběly dva míčky

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obrovské drama, které připomínalo strhující show před lety ve Wimbledonu. Českému tenistovi Lukáši Rosolovi chyběly pouhé dva míčky k tomu, aby podruhé v kariéře porazil Španěla Rafaela Nadala. V úvodním kole turnaje v Basileji vyhrál český daviscupový reprezentant nad držitelem 14 grandslamových titulů první sadu jasně 6:1, ale další sety pak prohrál poměrem 5:7 a 6:7.



Rosol před třemi lety šokoval vyřazením Nadala ve Wimbledonu a dnes na tvrdém povrchu v Basileji dal na tehdejší překvapení vzpomenout znovu. V první sadě ztratil při svém podání jediný fiftýn a sám získal soupeřův servis dvakrát. Chybující světová sedmička si s Rosolovou hrou nevěděla rady, rozdíl 62 míst v žebříčku nebyl na dvorci absolutně znát.

Druhý set začal český hráč dalším brejkem. Třetí nasazený Nadal, již jistý účastník Turnaje mistrů, pak zpřesnil hru a snažil se zápas zachránit, ale povedlo se mu to až na poslední chvíli. Za stavu 4:5 prohrával už 0:30, ale pak mu pomohla Rosolova chyba na síti, poprvé v utkání se dostal k brejkbolu a set otočil.

Nadal pak razantně vstoupil do třetí sady, celkem vyhrál sedm gamů za sebou a vedl 3:0. Přesto mu Rosol dokázal cestu k postupu ještě hodně znesnadnit vyrovnáním na 4:4, v rozhodujícím tie-breaku však promarnil tříbodový náskok. Devětadvacetiletý Španěl tak po více než dvouhodinovém boji vyhrál třetí ze čtyř vzájemných zápasů.

Tenisový turnaj mužů v Basileji (tvrdý povrch, dotace 2,022.300 eur):

Dvouhra - 1. kolo:

Nadal (3-Šp.) - Rosol (ČR) 1:6, 7:5, 7:6 (7:4),
Mannarino (Fr.) - Troicki (Srb.) 4:6, 7:5, 7:6 (7:3),
Thiem (Rak.) - Haase (Niz.) 0:6, 7:6 (7:5), 7:5.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud