27. října 2015 • 16:17

Šafářová v další čtyřhře prohrála, Šarapovová je blízko postupu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

TURNAJ MISTRYŇ | Tenistky Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová své druhé utkání na Turnaji mistryň prohrály. Turnajové dvojky dnes v Singapuru podlehly tchajwanským sestrám Chan Hao-ching, Chan Yung-jan dvakrát 2:6 a o postup z Bílé skupiny budou muset ještě bojovat.



V Červené skupině dvouhry má k postupu do semifinále nejblíže Maria Šarapovová. Ruská vítězka Turnaje mistryň z roku 2004 porazila nejvýše nasazenou Rumunku Simonu Halepovou dvakrát 6:4.

V druhém setu si sice Šarapovová značně zkomplikovala situaci, když od stavu 5:1 dvakrát ztratila podání, ale nakonec zápas proti loňské finalistce rozhodla dalším brejkem.

Naopak Polka Agnieszka Radwaňská prohrála i druhý zápas. Po nadějném začátku podlehla italské vítězce US Open Flavii Pennettaové 6:7, 4:6 a ve skupině zůstala jako jediná bez výhry. Přesto ještě není bez šance na postup, ve čtvrtek ale musí zdolat Halepovou.

Šafářová a Američanka Matteková-Sandsová nedokázaly vzít Tchajwankám ani jednou servis, v prvním setu dokonce neměly ani jeden brejkbol a ve druhém nevyužily tři. V každé sadě přišly dvakrát o podání a po dvou zápasech mají bilanci jedné výhry a jedné porážky.

"Nedaly nám moc šanci. Musím říct, že od prvního do posledního míče byly jak čínská zeď," řekla Šafářová. "Zkoušely jsme hru víc variovat, zapojit loby, hrát rychleji, víc po lajnách, ale hrály výborně," doplnila.

Pokud v odpoledním zápase Caroline Garciaová s Katarinou Srebotnikovou porazí Španělky Garbiňe Muguruzaovou a Carlu Suárezovou, budou hrát Šafářová s Mattekovou-Sandsovou s francouzsko-slovinským párem o semifinále. "Naším cílem je postoupit ze skupiny a určitě musíme vyhrát další zápas," řekla Šafářová.

Tenisový Turnaj mistryň v Singapuru:

Dvouhra:

Červená skupina:

Pennettaová (7-It.) - A. Radwaňská (5-Pol.) 7:6 (7:5), 6:4,
Šarapovová (3-Rus.) - Halepová (1-Rum.) 6:4, 6:4.

Tabulka:

1. Šarapovová 2 2 0 4:1 2
2. Halepová 2 1 1 2:2 1
3. Pennettaová 2 1 1 2:2 1
4. Radwaňská 2 0 2 1:4 0

Čtyřhra:

Bílá skupina:

Chan Hao-ching, Chan Yung-jan (3-Tchaj-wan) - Šafářová, Matteková-Sandsová (2-ČR/USA) 6:2, 6:2.

Tabulka:

1. Chan Hao-ching, Chan Yung-jan 2 2 0 4:0 2
2. Šafářová, Matteková-Sandsová 2 1 1 2:2 1
3. Muguruzaová, Suárezová 2 1 1 2:2 1
4. Garciaová, Srebotniková 2 0 2 0:4 0

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud