30. září 2016 • 16:42

České finále! Šafářová s Mattekovou si zahrají proti Strýcové a Mirzaové

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bronzové olympijské medailistky z Ria de Janeiro Lucie Šafářová a Barbora Strýcová se ve finále čtyřhry na turnaji ve Wu-chanu tentokrát postaví proti sobě. Vítězka nedávného US Open Šafářová po boku své tradiční americké partnerky Bethanie Mattekové-Sandsové, Strýcová v páru s deblovou světovou jedničkou Saniou Mirzaovou z Indie.



Šafářová s Mattekovou-Sandsovou postoupily do finále po výhře 6:4, 6:3 nad americko-čínským párem Christina McHaleová, Pcheng Šuaj. Devětadvacetiletá Češka s o dva roky starší Američankou ve Wu-chanu ještě neztratily ani set.

Šafářová s Mattekovou-Sandsovou společně za necelé dva roky vybojovaly šest trofejí včetně tří grandslamových, aktuálně drží sérii deseti výher. Případný titul v čínském Wu-chanu jim pojistí start na Turnaji mistryň v Singapuru pro nejlepších osm singlistek a párů, což se jim podařilo i loni v první společné sezoně.

Skvělou bilanci mají Strýcová s Mirzaovou, jež dnes nejprve zvládly čtvrtfinále a poté i semifinále proti druhým nasazeným tchajwanským sestrám Chan Hao-Ching, Chan Yung-Jan. Pár, který se dal dohromady teprve v srpnu, už ovládl turnaje v Cincinnati a Tokiu a prohrál pouze jediný zápas ve čtvrtfinále US Open.

Pokud by Strýcová s Mirzaovou ve Wu-chanu vyhrály, posunuly by se v žebříčku sezony už na deváté místo. Do Singapuru se nicméně Indka už kvalifikovala s bývalou partnerkou Martinou Hingisovou.

Dvouhra - semifinále:
Cibulková (10-SR) - Kuzněcová (9-Rus.) 3:6, 6:3, 6:4.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Strýcová, Mirzaová (3-ČR/Indie) - Babosová, Švedovová (Maď./Kaz). 6:3, 7:6 (7:5).

Čtyřhra - semifinále:
Mirzaová, Strýcová (3-Indie/ČR) - Chan Hao-Ching, Chan Yung-Jan (2-Tchaj-wan) 6:4, 3:6, 10:7.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud