25. října 2016 • 11:35

Tenisový svět řeší ustřihnutý cop při zápase. Nejen Plíšková se divila

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to zatím jeden z nejvýraznějších momentů Turnaje mistryň. Světlana Kuzněcovová si během utkání s Agnieszkou Radwaňskou při výměně stran zkrátila nůžkami svůj cop. "Když jsem hrála forhend a potřebovala zahrát dobrý úder, tak mě vlasy bouchaly do oka. Vadilo mi to," vysvětlila Ruska svůj nečekaný krok. A vyplatilo se. Utkání proti obhájkyni titulu po dramatické koncovce vyhrála 7:5, 1:6 a 7:5. Co si o jejím nečekaném kroku myslí tenisový svět?



Netradiční akce nejstarší účastnice Turnaje mistryň vzbudila velký ohlas, poraženou polskou tenistku však nečekaná akce soupeřky ve třetím setu nezaskočila. "Je dobře, že si neustřihla něco jiného. Vlasy nejsou důležité," konstatovala bez bližšího upřesnění Agnieszka Radwaňská.

Unikátní taktika překvapila i Karolínu Plíškovou , která se k radikálnímu kroku své další soupeřky na Turnaji mistryň vyjádřila po skončení vítězné bitvy s Muguruzaovou. "Není to úplně obvyklé, ale pomohlo jí to, tak proč ne? Vlasy jí asi vadily, ale překvapilo mě to," přiznala česká jednička. 

Zvláštní taktice Kuzněcovové, jak otočit zápas, se věnovala i zahraniční média.

"Světlana Kuzněcovová si během střídání stran zkrátila svůj cop. Ano, to se opravdu stalo, není to vtip. Udělala vlastně to samé, co Andy Murray během loňského Turnaje mistrů s Nadalem (VÍCE ČTETE ZDE>>>), ale na rozdíl od Kuzněcovové mu to  nepomohlo, prohrál 4:6, 1:6."
ESPN.com

"Dlouhý cop Světlaně vadil při forhendu. Jak to vyřešila?  Prostě si od rozhodčího půjčila nůžky a zkrátila ho."
wtatennis.com

VIDEO: Světlana Kuzněcovová o přestávce nezahálela

"Excelentní návrat do utkání. Ustřihla si vlasy a porazila Radwaňskou".
theguardian.com

"Prostě těch vlasů bylo příliš mnoho, tak je ustřihla."
dopisovatel New York Times Ben Rothenberg

"Chcete otočit nepříznivě se vyvíjející zápas? Prostě se ostříhejte."
Australská tenistka Daria Gavrilovová

I přes úspěšnou taktiku se zkrácením copu však ruská tenistka ztracených vlasů litovala. "Ani jsem nevěděla, kolik jsem jich ustřihla. Málem jsem brečela, protože jsem si říkala: bože, moje vlasy!" říkala po svém triumfu Kuzněcovová.

Dvojnásobná grandslamová vítězka bude na Turnaji mistryň další soupeřkou Karolíny Plíškové, která v nervydrásajícím utkání porazila Španělku Garbiňe Muguruzaovou poté, kdy ve třetím setu prohrávala už 0:4.

Stejně jako ruská hráčka musela i česká jednička v průběhu utkání odvracet mečbol soupeřky, nakonec však uspěla. Pokud si poradí i s Kuzněcovovou a zároveň Muguruzaová porazí Radwaňskou, zajistí si česká tenistka v předstihu postup do semifinále.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud