30. října 2016 • 04:58

Slovenská hrdinka Cibulková zaskočila sudího: Nevíte, jaký je stav?

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zahrála si grandslamové finále i semifinále, její jízda na Turnaji mistryň v Singapuru se však těmto výsledkům minimálně vyrovná. Dominika Cibulková postoupila přes Světlanu Kuzněcovovou na posledním turnaji roku již do finále, kde se dnes od 12:30 utká v boji o titul se světovou jedničkou Angelique Kerberovou. (ONLINE na iSport.cz)



Už to vypadalo, že tažení slovenské tenistky na Turnaji mistryň skončí. Se zkušenou ruskou bojovnicí Světlanou Kuzněcovovou prohrála první set 1:6 a vypadalo to, že nejstarší účastnice singapurského klání zápas ovládne. "V prvním setu mě sfoukla, ale dokázala jsem to změnit a vyhrála,“ zhodnotila průběh utkání šťastná Slovenka.

Ve druhém setu 161 centimetrů vysoká hráčka ukázala, proč je považována za jednu z největších bojovnic na okruhu. V tiebreaku dokázala skóre vyrovnat a ve třetí sadě dokonce otočit utkání ze stavu 2:4 na gamy. Po téměř dvou a půl hodinách boje tak mohla slavit postup do finále.

VIDEO: Sestřih zápasu Cibulková - Kuzněcovová

Zajímavý moment zachytily kamery za stavu 5:4 pro slovenskou hráčku, kdy si obě tenistky měnily strany. Dominika Cibulková využila volných sekund kromě občerstvení k netradiční otázce směrem k hlavnímu rozhodčímu zápasu. „Nevíte, jaký je stav,“ překvapila umpirového sudího Slovenka.

Když se dozvěděla, že vede o game a na podání se chystá její soupeřka, vyrazila opět na dvorec. Servis Kuzněcovové i díky poslednímu kurióznímu míči, kdy jí pomohla páska, vyhrála a mohla slavit jeden z největších úspěchů své kariéry.

VIDEO: Překvapivý dotaz Dominiky Cibulkové

Cibulková: Finále je něco úžasného!

Po proměněném mečbolu padla slovenská hrdinka na záda, v očích se jí objevily slzy štěstí. Ty už neudržel ani otec bratislavské rodačky Milan, který ovšem dojetí ukryl do ručníku. Euforii neskrývali ani kouč Matěj Lipták a manžel Cibulkové Michal Navara.

"Jsem nesmírně šťastná a plná pozitivních emocí. Nehrála jsem celou dobu výborně, ale v nejtěžších momentech a v koncovkách jsem to vydolovala až z paty. Proto možná byla Světlana naštvaná, protože cítila, že má navrch a mohla mě dorazit, ale já jsem to otočila. Finále je něco úžasného," reagovala Cibulková na zvláštní závěr utkání.

Dominika Cibulková předvedla další výborný výkonFoto ČTK

Narážela tím na proměněný mečbol, po kterém Kuzněcovová nečekala s gratulací na svou soupeřku u sítě, ale rovnou se vydala balit tašku. Ruku pak své přemožitelce podala až v momentě, kdy za ní Cibulková přišla přímo na lavičku. "Nepřemýšlela jsem o tom. Byla jsem tak emotivní a všechno. Viděla jsem ji na lavičce, tak jsem jí šla podat ruku," upřesnila Slovenka.

Ve finále Dominika Cibulková vyzve světovou jedničku Angelique Kerberovou, které po velkém boji podlehla v základní skupině Turnaje mistryň. „Když jsem hrála finále na Australian Open, nešla jsem do něj s tím, že chci opravdu vyhrát. Byla jsem paf, že hraju finále grandslamu. Teď už tu zkušenost mám a půjdu na kurt s tím, že tam dám všechno a chci vyhrát," má jasno slovenská jednička.

VIDEO: Závěrečný míček utkání



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud