Jan Jaroch
1. prosince 2016 • 10:35

Trenérská rošáda! Plíškovou povede Kotyza, ke Kvitové jde Vaněk

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě nejlepší české tenistky si vyměnily trenéry. A to doslova. Petru Kvitovou povede do sezony 2017 Jiří Vaněk, jenž se před pár týdny rozešel s Karolínou Plíškovou. Ta obratem sáhla po Davidu Kotyzovi, kouči, s nímž Kvitová vyhrála dva Wimbledony. Které víc prospěje zajímavá rošáda?



Kvitová skončila s Kotyzou letos v lednu po Australian Open. Po šesti letech již byla tahle spolupráce vyčerpána. Neosvědčilo se ani následné angažování Františka Čermáka, tudíž přichází další krok.

„Pracovat s Jirkou začneme ve druhé polovině prosince. Jsem ráda, že celou přípravu na novou sezonu absolvuji s novým trenérem,“ prohlásila Kvitová, aktuální světová jedenáctka.

„Práce s Petrou bude hodně zajímavá, vidím tam velkou příležitost. Je to hráčka, která patří do první světové desítky,“ nechal se slyšet Vaněk, jehož rozhořčily některé spekulace, jež se objevily po jeho rozchodu s Plíškovou .

David Kotyza v diskusi s bývalou světovou jedničkou Caroline Wozniackou
David Kotyza v diskusi s bývalou světovou jedničkou Caroline Wozniackou

„Rád bych uvedl na pravou míru nesmysly, které se objevily v některých médiích. Není to tak, že se mnou ukončila spolupráci Kája. A v žádném případně důvodem konce naší spolupráce nebyla neshoda na financích,“ prohlásil trenér, který Plíškovou vedl dva a půl roku a každou sezonu se hráčka pod ním lepšila. Letos se propracovala až do finále US Open a na Turnaj mistryň.

Všechny tyhle mety zná důvěrně na vlastní kůži i David Kotyza, jenž byl od prvopočátku jasnou volbou na uvolněné místo v týmu Plíškové. A nakonec na něj kývl. „Nabídka od Káji mě potěšila. Zároveň ji beru jako závazek pracovat tak, aby sezona 2016 nebyla její nejúspěšnější,“ nechal se slyšet.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud