19. února 2017 • 20:00

Paráda sester Plíškových! Zářila i Kristýna, vyřadila hvězdu z US Open

Autor: ČTK, pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Kristýna Plíšková postoupila na turnaji v Dubaji do druhého kola po vítězství nad šestnáctou nasazenou Italkou Robertou Vinciovou. Přestože s 25. tenistkou světového žebříčku a finalistkou US Open z roku 2015 prohrávala 3:6, 1:3 a pak byla tři fiftýny od porážky, po téměř dvou hodinách dokonala obrat a vyhrála 3:6, 7:5 a 6:3. V sobotu si již svůj osmý turnajový triumf kariéry připsala sestra Kristýna Karolína, která ovládla turnaj v Dauhá.



Kristýna Plíšková ve druhém kole dopnila své dvojče Karolínu a také Barboru Strýcovou, které coby nasazená dvojka, respektive devítka mají na úvod turnaje volný los. O postup bude z českých tenistek hrát ještě Kateřina Siniaková.

S Vinciovou se čtyřiadvacetiletá Plíšková utkala podruhé v kariéře a vrátila jí hladkou porážku z antuky na pražské Štvanici z roku 2008. Její příští soupeřkou bude buď Američanka Lauren Davisová, nebo Mandy Minellaová z Lucemburska.

V Dubaji se bude o návrat na světový trůn pokoušet Angelique Kerberová. Německá tenistka ale zatím prožívá špatnou sezonu, nejdále došla hned na prvním turnaji v Brisbane, kde si zahrála čtvrtfinále. Příští týden ale může využít absence Sereny Williamsové. Aby však předstihla Američanku v čele světového žebříčku, musí soutěž vyhrát.

"Ale na to se nesoustředím, hlavně potřebuju najít ztracenou formu. Chci zase hrát svůj tenis a vrátit se do potřebného rytmu. Pro mě je teď nejdůležitější přenést kvalitu z tréninků do zápasů," řekla Kerberová, kterou po volném prvním kole čeká na úvod krajanka Mona Barthelová.

Dvouhra - 1. kolo:

Kristýna Plíšková (ČR) - Vinciová (16-It.) 3:6, 7:5, 6:3,
Džabúrová (Tun.) - Pavljučenkovová (14-Rus.) 7:6 (8:6), 2:6, 6:4,
Golubicová (Švýc.) - Büyükakcayová (Tur.) 6:7 (4:7), 6:3, 6:2,
Barthelová (Něm.) - Jankovičová (Srb.) 6:1, 6:3,
Siegemundová (Něm.) - Solerová (Šp.) 6:7 (4:7), 6:4, 7:6 (7:3).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud