21. února 2017 • 16:45

Český výbuch v Dubaji. Dohrály sestry Plíškovy i Strýcová

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Bez české účasti bude po dnešku pokračovat tenisový turnaj v Dubaji. Ve druhém kole skončily naděje obou sester Plíškových, na postup nedosáhla ani Barbora Strýcová.



Kristýna Plíšková nejprve nedotáhla nadějně rozehraný duel s Američankou Lauren Davisovou, druhá nasazená Karolína pak překvapivě podlehla Kristině Mladenovicové z Francie 2:6, 4:6. Turnajová devítka Strýcová prohrála s Číňankou Pcheng Šuaj 3:6, 2:6.

Třetí hráčka světového žebříčku Karolína Plíšková, jež minulý týden získala v Dauhá druhý letošní turnajový titul, dnes za soupeřkou od počátku zaostávala. V obou setech přišla dvakrát o podání a sama dokázala Mladenovicové prolomit servis jen jednou ve druhé sadě.

"Pořád jsem bojovala, i ve druhém setu. Ale hrála jsem opravdu špatně, s tím se těžko něco dělá. Skoro nic jsem nepředvedla, pár es a to bylo všechno," posteskla si Plíšková po teprve druhé porážce v sezoně. "Vůbec to nebyl můj tenis. Podmínky tu jsou ve srovnání s Dauhá úplně jiné, zatrénovala jsem si tu jen jednou. Ale ona hrála výborně," dodala.

Na zvrat ale Plíšková neměla a Francouzka, která v úvodním kole vyřadila další Češku Kateřinu Siniakovou, vyrovnala po hodině a čtvrt bilanci vzájemných zápasů na 2:2.

"Jsem překvapená nejvíc ze všech, obvykle spolu svádíme vyrovnané bitvy a ta poslední byla epická," připomněla Mladenovicová duel v listopadovém finále Fed Cupu, který Plíšková vyhrála 16:14 ve třetím setu.

Kristýna Plíšková zápas s Davisovou výborně začala, první set vyhrála 6:1, ale vedení stejně jako loni v Lucemburku neudržela a další sady ztratila 1:6 a 3:6.

Čtyřiadvacetiletá Češka loni v Lucemburku rovněž nad Davisovou vedla 1:0 na sety, ale osmifinále nakonec prohrála. Dnes se jí porážku oplatit nepodařilo. V zápase plném ztracených servisů si Plíšková dokázala od stavu 1:2 ve druhé sadě udržet podání jen jednou.

Boj o třetí kolo nezvládla ani poslední česká zástupkyně Strýcová. Třicetiletá tenistka, jíž momentálně patří ve světovém žebříčku 20. místo, prohrála s Pcheng Šuaj i třetí vzájemný zápas. O rok starší soupeřce dnes sice jako první sebrala podání, brejk ale neudržela a Číňanka pak utkání s přehledem dovedla k vítězství.

Dvouhra - 2. kolo:

Mladenovicová (Fr.) - Karolína Plíšková (2-ČR) 6:2, 6:4,
Bondarenková (Ukr.) - Muguruzaová (5-Šp.) 4:1 skreč,
Wozniacká (10-Dán.) - Golubicová (Švýc.) 6:4, 6:2,
McHaleová (USA) - Ósakaová (Jap.) 6:3, 6:4,
Davisová (USA) - Kristýna Plíšková (ČR) 1:6, 6:1, 6:3,
A. Radwaňská (4-Pol.) - Mertensová (Belg.) 6:3, 6:2,
Konjuhová (Chorv.) - Stosurová (12-Austr.) 6:4, 6:3,
 Pcheng Šuaj (Čína) - Strýcová (9-ČR) 6:3, 6:2,
Sevastovová (Lot.) - Riskeová (USA) 6:4, 6:7 (3:7), 6:2.

Čtyřhra - 2. kolo:

Hingisová, Chan Yung-Jan (4-Švýc./Tchaj-wan) - Peschkeová, Grönefeldová (ČR/Něm.) 4:6, 6:3, 14:12.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud