21. května 2017 • 13:27

Vondroušová má další titul, ovládla turnaj nižší kategorie v Trnavě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenistka Markéta Vondroušová vyhrála turnaj ITF v Trnavě. Sedmnáctiletá reprezentantka, jež už letos slavila i premiérový triumf na okruhu WTA v Bielu, porazila na Slovensku ve finále antukového podniku nižší kategorie Verónicu Cepedeovou z Paraguaye 7:5, 7:6.



Ve světovém žebříčku si Vondroušová díky titulu znovu vylepší životní maximum. V pořadí WTA, v němž byla dosud nejlépe na 107. místě, se jako sedmá Češka posune do první stovky. V pondělním vydání by měla figurovat na 94. příčce, těsně před svou finálovou soupeřkou.

Přiznala, že na posun do první světové stovky myslela. "Ale snažila jsem se o tom moc nepřemýšlet, protože bych na sebe vyvíjela velký tlak. Hrála jsem svoji hru," řekla hráčka I. ČLTK na stránkách turnaje, který ovládla bez ztráty setu a mimo jiné ve čtvrtfinále vyřadila i nasazenou jedničku Yaninu Wickmayerovou z Belgie.

Levou rukou hrající Vondroušová je po Sandře Záhlavové, Barboře Strýcové a Kateřině Siniakové čtvrtou českou vítězkou v Trnavě. Letos už Vondroušová získala čtvrtý titul - vedle Trnavy i další dva na okruhu ITF (ve Stuttgartu a v Grenoblu) a především v Bielu zmíněný první triumf na okruhu WTA.

Ze Slovenska nyní Vondroušová zamíří do Paříže, kde ji čeká příští týden kvalifikace grandslamového French Open.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud