19. června 2017 • 17:10

Příprava na Wimbledon. Strýcová přešla 1. kolo, postoupil i Berdych

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenistka Barbora Strýcová zahájila na turnaji v Birminghamu úspěšně přípravu na Wimbledon. Jednatřicetiletá česká hráčka ve svém úvodním letošním utkání na trávě porazila 6:3, 6:3 o devět let mladší Julii Putincevovou z Kazachstánu. Dařilo se i Tomáši Berdychovi, který v prvním jkole na turnaji Londýně porazil ve dvou setech Belgičana Darcise.



Osmá nasazená Strýcová splnila bez výraznějších problémů roli papírové favoritky. Soupeřce odvrátila všechny tři brejkboly, nastřílela šest es (Putincevová žádné) a vyhrála za 82 minut.

V druhém kole se dvaadvacátá hráčka žebříčku Strýcová může utkat s mladou krajankou Markétou Vondroušovou, kterou ale po postupu z kvalifikace ještě čeká duel prvního kola s Australankou Ashleigh Bartyovou.

V Birminghamu je v hlavní soutěži dvouhry celkem šest Češek. Soupeřkou Petry Kvitové v prvním utkání na trávě po zranění ruky bude Tereza Smitková. Aktuálně 167. hráčka světa prohrála v posledním kole kvalifikace s Vondroušovou, ale do soutěže se dostala jako tzv. lucky loser.

Kvitová se střetla se Smitkovou jednou a předloni na tvrdém povrchu v Šen-čenu vyhrála ve dvou setech. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu duelům s krajankami na okruhu WTA dominuje - vyhrála nad nimi už dvacetkrát v řadě.

Česká tenistka Barbora Strýcová na travnatém turnaji v Birminghamu během utkání 1. kola
Česká tenistka Barbora Strýcová na travnatém turnaji v Birminghamu během utkání 1. kola

Berdych začal výhrou v Londýně

Tomáš Berdych v prvním kole turnaje v londýnském Queen's Clubu porazil 7:5 a 6:3 Belgičana Stevea Darcise. S o dva roky starším soupeřem se jednatřicetiletý český hráč střetl na trávě po pěti letech a oplatil mu nečekanou porážku z prvního kola olympijského turnaje v Londýně.

Sedmý nasazený Berdych vyhrál dnešní utkání ve dvou setech přesto, že v každé sadě jako první přišel o podání. V prvním setu ztratil český tenista servis v devátém gamu, poté co udělal svou šestou a poslední dvojchybu, z nepříznivého stavu 4:5 se ale dostal třemi vyhranými gamy za sebou a sadu získal 7:5.

Hned v první hře druhé sady přišel čtrnáctý hráč světa Berdych o podání opět a prohrával 0:2, ani tentokrát se ale nevzdal a brejk si vzal zpět. V osmém gamu pak Darcise připravil počtvrté v duelu o servis a zápas dopodával čistou hrou.

Berdych, jenž minulý týden vypadl ve Stuttgartu ve čtvrtfinále, se v druhém kole utká s vítězem duelu mezi domácím Britem Kylem Edmundem a Kanaďanem Denisem Shapovalovem.

Kristýna Plíšková přešla přes nasazenou hráčku

Kristýna Plíšková zdolala na úvod turnaje na trávě na Mallorce 6:2, 3:6, 6:3 osmou nasazenou Maďarku Timeu Babosovou a ukončila sérii tří porážek na WTA Tour.

Pětadvacetiletá Plíšková zasypala o rok mladší soupeřku 13 esy a vzala jí třikrát podání. Sama ztratila servis jednou, což ji stálo druhý set, ale i tak za necelou hodinu a půl dokráčela k první výhře na okruhu po téměř měsíci.

Sestra světové trojky Karolíny Plíškové po vyřazení ve čtvrtfinále ve Štrasburku prohrála v prvním kole French Open i minulý týden při debutu na trávě v Hertogenboschi. Její dnešní soupeřka Babosová na tom je mnohem hůř, prohrála už posedmé za sebou a její poslední vítězství je téměř dva měsíce staré.

Tenisový turnaj žen v Birminghamu (tráva, dotace 885.040 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:

Strýcová (8-ČR) - Putincevová (Kaz.) 6:3, 6:3, Ósakaová (Jap.) - Davisová (USA) 6:1, 2:6, 7:6 (7:4).

Tenisový turnaj mužů v Londýně (tráva, dotace 1,966.095 eur):

Dvouhra - 1. kolo:

Berdych (7-ČR) - Darcis (Belg.) 7:5, 6:3,
Tsonga (5-Fr.) - Mannarino (Fr.) 6:2, 6:2,
Dimitrov (6-Bulh.) - Harrison (USA) 6:3, 6:1.

Tenisový turnaj žen na Mallorce (tráva, dotace 250.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:

Kristýna Plíšková (ČR) - Babosová (8-Maď.) 6:2, 3:6, 6:3,
Sevastovová (2-Lot.) - Mertensová (Belg.) 7:6 (7:2), 5:7, 6:1.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud