26. října 2017 • 09:18

Výborně! Hlaváčková s Babosovou jsou na Turnaji mistryň v semifinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Tenistka Andrea Hlaváčková s Maďarkou Timeou Babosovou porazily v úvodním utkání čtyřhry na Turnaji mistryň v Singapuru španělsko-slovinský pár María José Martínezová, Andreja Klepačová 6:3, 6:4 a postoupily do semifinále. V něm je čekají vítězky duelu mezi světovými jedničkami Martinou Hingisovou s Chan Yung-jan a Květou Peschkeovou s Annou-Lenou Grönefeldovou.



Turnajové trojky Hlaváčková s Babosovou v prvním setu dvakrát prolomily podání soupeřek, zatímco samy nečelily ani jednomu brejkbolu. Po dalším brejku v šesté hře druhé sady směřovala česko-maďarská dvojice k bezproblémové výhře, avšak za stavu 5:4 poprvé v zápase ztratila podání. Hned v dalším gamu ale Hlaváčková s Babosovou utkání po necelé hodině a půl ukončily.

Česko-maďarský pár si připsal šestnácté vítězství z posledních sedmnácti zápasů. Před cestou do Singapuru vyhrál moskevský Kremlin Cup, předtím byl ve finále v Pekingu a v září triumfoval v Québecu a Taškentu.

"Po US Open jsme odehrály spoustu zápasů, možná třeba na menších turnajích, ale dodaly nám hodně sebevědomí a zkušeností," uvedla po vítězství Hlaváčková. "Zápasy nic nenahradí. Jsou situace, které nenatrénujete, a dneska se to ukázalo. Za stavu 5:4 jsme dokázaly odehrát dobrý game, i když jsme to předtím nedoservírovaly. To proto, že máme tolik odehráno," řekla jednatřicetiletá česká tenistka, která byla v roce 2012 ve finále Turnaje mistryň s Lucií Hradeckou. Předloni spolu hrály semifinále a loni vypadly hned ve čtvrtfinále.

O sedm let mladší Babosová, s kterou začala Hlaváčková hrát na jaře po náhlém rozchodu s Číňankou Pcheng Šuaj, je při třetí účasti na Turnaji mistryň v semifinále poprvé.

Čtyřhra - čtvrtfinále:

Hlaváčková, Babosová (3-ČR/Maď.) - Martínezová, Klepačová (7-Šp./Slovin.) 6:3, 6:4.

13:30 V. Williamsová (5-USA) - Muguruzaová (2-Šp.),

poté Hingisová, Chan Yung-jan (1-Švýc./Tchaj-wan) - Peschkeová, Grönefeldová (6-ČR/Něm.).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud