16. listopadu 2017 • 21:10

Soud se zastal Nadala. Za nařčení z dopingu dostane čtvrt milionu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Deset tisíc eur (255 000 korun) musí zaplatit bývalá francouzská ministryně sportu Roselyne Bachelotová španělskému tenistovi Rafaelu Nadalovi za nařčení z dopingu. Rozhodl o tom dnes soud v Paříži, který navíc udělil sedmdesátileté političce pokutu 500 eur (téměř 13 000 korun). Nadal požadoval v žalobě pro pomluvu od Bachelotové jako odškodné 100 000 eur s tím, že je věnuje některé charitativní organizaci.



"Jak můžete vidět v médiích, dnešek je šťastným den pro mne, můj tým a mé fanoušky," uvedl šestnáctinásobný grandslamový šampion v oficiálním prohlášení. "Francouzská justice rozhodla případ ve prospěch mé cti a bezúhonnosti jako sportovce. Chtěl bych poděkovat všem, kteří ve mne věřili," dodal.

Po úvodní prohře se Rafael Nadal s Turnajem mistrů rozloučil
Po úvodní prohře se Rafael Nadal s Turnajem mistrů rozloučil

Bachelotová loni v březnu v televizním rozhovoru během debaty k dopingu ruské tenisové hvězdy Marie Šarapovové obvinila Nadala, že v roce 2012 dlouhou zdravotní pauzou kryl dopingový nález. "Víme, že Nadalovo slavné zranění, které ho vyřadilo na sedm měsíců, bylo způsobeno pozitivním testem," prohlásila ministryně z let 2007 až 2010.

Nadal, jenž kvůli častým zdravotním potížím a silovému tenisu čelil obdobnému obvinění již několikrát, neměl nikdy pozitivní dopingový test. Po prohlášení Bachelotové se za něj postavila řada sportovců i institucí v čele s národním olympijským výborem a španělskou vládou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud