Pavel Novotný
5. ledna 2018 • 16:50

Pád při mečbolu, pak výhra nad Šarapovovou. A Siniaková plakala

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nikdy na ten zápas nezapomene. Kateřina Siniaková porazila v semifinále turnaje v Šen-čenu svůj idol a jednu z nejznámější tenistek Marii Šarapovovou. Po téměř dvouhodinové bitvě zvítězila 6:2, 3:6 a 6:3. "Jsem strašně šťastná, sami to vidíte," říkala v rozhovoru na kurtu, po posledním míčku ani neskrývala slzy.



Do semifinálového utkání nastupovala česká hráčka v roli mírné favoritky. Alespoň podle umístění na žebříčku. Hradecké rodačce v něm patří 47. příčka, Šarapovová, která se po dopingovém trestu ještě nevrátila do úplné špičky, se nachází o 12 míst níž. Kdyby by záleželo na dosavadních zkušenostech, měla mít navrch jednoznačně. pětinásobná grandslamová šampionka.

O devět let starší Ruska těžko hledala v prvním setu na Siniakovou zbraň. Dvakrát přišla o podání a sadu za 37 minut prohrála. Ve druhém setu přišla česká tenistka jen jednou o servis, i to však zkušené Šarapovové stačilo na vyrovnání. To samé v opačném gardu se opakovalo v rozhodují sadě.

VIDEO: Parádní výměna v podání Kateřiny Siniakové

Šarapovová přišla poprvé o servis zas stavu 3:2 pro Siniakovou. Česká fedcupová reprezentantka měla za stavu 5:3 při podání Rusky dva mečboly, ty ještě neproměnila. Vyšel až čtvrtý pokus, stál však za to.

Siniaková během výměny uklouzla, stihla se však dostat na nohy a dál se bránila agresivním úderům bývalé světové jedničky. A když forhendový úder slavné soupeřky zamířil do autu, mohla zažít slavit. 

V očích páté nejlepší Češky se objevily slzy.  "Byl to těžký zápas a ještě těžší bylo ho ukončit," hledala těžko slova dojatá tenistka.

O titul si česká naděje zahraje i ve čtyřhře po boku Barbory Krejčíkové. Jejich soupeřkami bude rumunský pár Halepová, Beguová.

Důležitější mač proti Halepové však na Siniakovou čeká ve finále dvouhry, kam se rumunská světová jednička probila po výhře 6:1, 6:4 právě nad parťačkou ze čtyřhry Irinou-Camelií Beguovou. Nadějí pro českou hráčku může být vzájemná bilance. V ní Siniaková vede 1:0, loni Halepovou zdolala v již zmiňovaném druhém kole ve třech setech.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud