5. ledna 2018 • 11:11

Paráda! Siniaková řádí, porazila i Šarapovovou a zahraje si o titul

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Tenistka Kateřina Siniaková porazila v semifinále turnaje v Šen-čenu Rusku Marii Šarapovovou 6:2, 3:6, 6:3 a o další krok se v Číně přiblížila obhajobě titulu. Šestá nasazená Češka se ve finále utká se světovou jedničkou Simonou Halepovou z Rumunska. Navíc může získat double, neboť si zahraje s Barborou Krejčíkovou i deblové finále.



Jednadvacetiletá Siniaková bojovala s držitelkou pěti grandslamových titulů téměř dvě hodiny. Po výborně zvládnutém úvodním setu sice o druhý po jediném prohraném servisu přišla, ve třetí sadě ale znovu zabojovala. O devět let starší Šarapovové dokázala potřetí v utkání sebrat podání a v prvním vzájemném duelu proměnila čtvrtý mečbol.

Zápas byl pro ni emotivní, protože Šarapovová je jejím idolem. Dnes si splnila sen a slavnou Rusku vyzvala na kurtu. "Jsem tak šťastná, sami to můžete vidět," řekla v rozhovoru na kurtu plačící Siniaková. "Byl to těžký zápas a ještě těžší bylo ho ukončit," dodala.

Vydařený vstup do sezony umocnila česká tenistka, které patří 47. místo v žebříčku dvouhry, i povedenými výsledky v deblu. S Krejčíkovou tvoří první nasazený pár a v sobotním finále si zahrají rovněž proti Halepové a její rumunské krajance Irině-Camelii Beguové.

Halepová v singlovém semifinále vyřadila právě čtvrtou nasazenou Beguovou za hodinu a půl 6:1, 6:4. Šestadvacetiletá Halepová, jež má ve sbírce 15 titulů z turnajů WTA, si ve finále zahraje poosmadvacáté v kariéře. Siniaková bude o turnajovou trofej usilovat popáté, z loňského roku má na kontě dva úspěchy.

Vzájemnou bilanci vede Siniaková 1:0, loni Halepovou zdolala ve třech setech právě v Šen-čenu ve druhém kole.

Dvouhra - semifinále:

Siniaková (6-ČR) - Šarapovová (Rus.) 6:2, 3:6, 6:3.

Čtyřhra - semifinále:

Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - Kerkhoveová, Marozavová (Niz./Běl.) 7:5, 3:6, 10:4.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud