19. května 2018 • 20:30

Strýcová s Hlaváčkovou si zahrají o první titul, Nadal je podesáté ve finále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistky Andrea Sestini Hlaváčková a Barbora Strýcová postoupily na turnaji v Římě do finále čtyřhry a poprvé si společně zahrají o titul. Druhé nasazené české reprezentantky porazily v semifinále americko-německý pár Raquel Atawová, Anna-Lena Grönefeldová 6:2, 6:4. V mužské dvouhře podesáté postoupil do finále Rafael Nadal, který zdolala Novaka Djokoviče.



V rekordním 51. vzájemném zápase Nadal porazil velkého srbského rivala Novaka Djokoviče 7:6, 6:3 a bilanci snížil na 25:26. V nedělním finále se Nadal utká s obhájcem titulu Němcem Alexanderem Zverevem, jenž v druhém semifinále zdolal 7:6 a 7:5 Chovata Marina Čiliče.

Pokud Nadal v Římě získá osmý titul, vrátí se v pondělí po týdnu na první místo světového žebříčku před Švýcara Rogera Federea. Djokoviče, který vloni hrál v italské metropoli finále, ani nejlepší výkon v sezoně nezachrání od vypadnutí z první dvacítky pořadí ATP, do níž patřil takřka dvacet let.

Do finále čtyřhry postoupily Andrea Sestini Hlaváčková a Barbora Strýcová a poprvé si společně zahrají o titul. Druhé nasazené české reprezentantky porazily v semifinále americko-německý pár Raquel Atawová, Anna-Lena Grönefeldová 6:2, 6:4.

Hlaváčková se Strýcovou společně startují teprve na druhém turnaji na okruhu WTA. Při premiéře minulý týden v Madridu ztroskotaly v semifinále, na italské antuce je ale dělí od trofeje už jen poslední zápas. Pro dvaatřicetiletou Strýcovou by byl deblový titul 22. v kariéře, o rok mladší Hlaváčková má ve sbírce 25 trofejí.

Finále ženské dvouhry má stejné obsazení jako loni, střetnou se v něm ukrajinská obhájkyně titulu Elina Svitolinová se světovou jedničkou Simonou Halepovou z Rumunska. Čtvrtá hráčka žebříčku Svitolinová v semifinále porazila Anett Kontaveitovou z Estonska 6:4, 6:3, Halepová vyhrála 4:6, 6:1, 6:4 bitvu s Ruskou Marií Šarapovovou.

Tenisový turnaj mužů a žen v Římě (antuka):
Ženy (dotace 2 703 000 eur):
Dvouhra - semifinále:
Svitolinová (4-Ukr.) - Kontaveitová (Est.) 6:4, 6:3,
Halepová (1-Rum.) - Šarapovová (Rus.) 4:6, 6:1, 6:4.

Čtyřhra - semifinále:
Sestini Hlaváčková, Strýcová (2-ČR)
- Atawová, Grönefeldová (USA/Něm.) 6:2, 6:4.

Muži (dotace 5 444 985 eur):
Dvouhra - semifinále:
Nadal (1-Šp.) - Djokovič (11-Srb.) 7:6 (7:4), 6:3,
A. Zverev (2-Něm.) - Čilič (4-Chorv.) 7:6 (15:13), 7:5.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud