18. října 2018 • 09:43

Halepová nebude na Turnaji mistryň. Jedničku trápí bolesti zad

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rumunská tenistka Simona Halepová vzdala účast na Turnaji mistryň. Světovou jedničku do Singapuru nepustí zranění zad. Osmičku hráček na závěrečné akci sezony tak doplní Kiki Bertensová z Nizozemska, která po středečním vyřazení na turnaji v Moskvě přišla o šanci postoupit přímo na základě postavení v žebříčku.



Halepová se zranila při tréninku před turnajem ve Wu-chanu a vyšetření následně odhalilo, že má vyhřezlou ploténku. Kvůli neustávajícím bolestem tento týden vzdala i turnaj v Moskvě, který chtěla pojmout jako test. Už předem avizovala, že pokud nebude schopná hrát v ruské metropoli, je její start v Singapuru hodně nepravděpodobný.

"Moje záda nejsou v pořádku. Poslední čtyři týdny jsem netrénovala. Nejsem připravená, abych hrála na této úrovni a navíc mě to pořád bolí," řekla Halepová pro WTA. "Rozhodnutí ale bylo těžké. Je těžké odhlásit se z velkého turnaje. Vlastně myslím, že to bylo poprvé v mém životě," dodala s tím, že musela dát přednost vlastnímu zdraví.

"Je to pořád stejný problém už od Wu-chanu a potřebuju prostě pauzu, abych to vyléčila," řekla Halepová. "Potřebuji tři nebo čtyři týdny rehabilitace a klidu, pak by to mělo být v pořádku. Takže mám dost času, abych se dala do kupy a připravila se na příští rok," dodala.

Sedmadvacetiletá Rumunka má za sebou nejlepší sezonu v kariéře. Zahájila ji triumfem v Šen-čenu, na který navázala finálovou účastí na Australian Open. Na French Open pak boj o první grandslamovou trofej dotáhla k úspěšnému konci. Celkem letos získala tři turnajové tituly a bez ohledu na neúčast na Turnaji mistryň má jistotu, že sezonu ukončí jako světová jednička.

Bertensová bojovala na Kremlin Cupu o poslední postupové místo s Karolínou Plíškovou a po prohře české jedničky si mohla účast v Singapuru zajistit, pokud by postoupila do semifinále. Stejně jako Plíšková ale vypadla již ve 2. kole a musela čekat na případné odhlášení některé ze soupeřek. Nyní se stane první nizozemskou tenistkou na Masters po Brendě Schultzové-McCarthyové, která hrála finálový turnaj v roce 1997.

Vrchol sezony začne v neděli a v Singapuru se představí rekordní počet sedmi českých tenistek. V elitní osmičce dvouhry nastoupí Petra Kvitová a Karolína Plíšková. Ve čtyřhře se na na turnaj kvalifikovalo pět Češek - dvojice Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková a Andrea Sestini Hlaváčková, Barbora Strýcová a také Květa Peschkeová s Američankou Nicole Melicharovou.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud