5. března 2019 • 09:22

Útok na jedničku. Kvitová i Plíšková mohou v Indian Wells vystoupat na trůn

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistky Petra Kvitová a Karolína Plíšková patří mezi čtyři hráčky, které mají šanci po turnaji v Indian Wells sesadit Japonku Naomi Ósakaovou z postu světové jedničky. Spolu s českým duem jsou v boji o tenisový trůn ještě Rumunka Simona Halepová a Sloane Stephensová z USA.



Třetí nasazená Kvitová má šanci stát se jedničkou při postupu do semifinále a jistotu jí dá triumf v Indian Wells. Kvitová měla post jedničky na dosah už na Australian Open, ale ve finále podlehla Ósakaové. Pětka Plíšková má ze všech nejmenší šanci, neboť musí získat titul a doufat, že se ostatním soupeřkám v boji o jedničku nebude dařit.

Kvitová loni v Indian Wells vypadla už ve třetím kole a nikdy se tam nedostala přes čtvrtfinále. Letos má v prvním kole volný los a ve druhém může narazit na domácí Venus Williamsovou nebo na Němku Andreu Petkovicovou.

Loňská čtvrtfinalistka Plíšková, z předloňska na osm týdnů první hráčka žebříčku dvouhry WTA, je rovněž rovnou ve druhém kole.

Z českých rodaček vyhrála dvouhru v Indian Wells pouze Martina Navrátilová, která jako jediná hráčka v historii turnaje dokázala triumf i obhájit.

Od prvního kola bude hrát trojice Češek. Barbora Strýcová a Kateřina Siniaková se utkají s hráčkami z kvalifikace, přičemž Strýcová by v případě postupu narazila na turnajovou dvojku Halepovou. Markéta Vondroušová má za soupeřku Němku Lauru Siegemundovou. Hlavní soutěž začne ve středu.

V kvalifikaci se představily Marie Bouzková a Kristýna Plíšková, ale obě skončily v prvním kole a do turnaje se nedostaly.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud