Klára Koukalová
26. února 2019 • 04:25

Koukalová o Kvitové: Petra válí, z její váhy mám ale strach. Je kost a kůže

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ KLÁRY KOUKALOVÉ | Začalo se diskutovat, kdo je teď nejlepší tenistkou světa. A v Česku se ukazuje na Petru Kvitovou, která má za letošek nejvíc vyhraných zápasů a získaných bodů ze všech. Já tenhle názor nesdílím, pro mě je v téhle sezoně nejlepší Naomi Ósakaová. Proč? Vyhrála grandslam, to je pořád bezkonkurenčně nejvíc. Všichni sice teď řeší, že je po Melbourne v útlumu, ale mně to tak nepřijde.



Prohrála jeden zápas na absolutně nedůležitém turnaji v Dubaji, vůbec nic se neděje. Mám z ní osobně pocit, že to dělá jako Serena. Dokáže se vyhecovat na ty největší turnaje a na zbytek kašle. Vždyť ona vyhrála v kariéře jen tři tituly, ale jaké – US Open, Australian Open a Indian Wells. Sice pro ni není nic příjemného, že se rozešla s trenérem, ale myslím, že to nic moc znamenat nebude. Ona je tak sebevědomá, že si takové věci nepřipustí. Vůbec bych se nedivila, kdyby teď přiletěla do Indian Wells a zase to celé vyhrála.

Hned druhou nejlepší hráčkou sezony je pro mě Petra Kvitová . V Dubaji hrála třetí finále sezony, má neskutečné výsledky. A hraje nesmírně konzistentně. Přijde mi, že po přepadení jde na kurt s tím, že nemá co ztratit. Když vyhraje, skvělé. Když ne, může být ráda, že překonala takové zranění a vůbec žije. Nemá na sebe žádný tlak, musí se jí hrát dobře. K tomu je i starší, vyzrálejší. Když se jí nedaří, nevyhází se jako dřív. Dokáže už najít plán B, vyhecuje se, vidíte na ní, jak strašně bojuje.

Stálejší výkony můžou souviset i s tím, že hodně zhubla, ale upřímně řečeno se už o ni trochu bojím. Vždyť Petra nemá na těle ani dekagram tuku. Možná to teď vypadá, že všechny výměny oběhá, ale mám strach, aby jí fyzička vydržela. Rok je strašně dlouhý. Dneska je únor, pořád vlastně krátce po přípravě, máte za sebou málo přeletů po světě, všechno vypadá pěkně.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud