Jan Jaroch
Premium
3. května 2019 • 12:40

Cizinky neplatíme. Pražský turnaj si hýčká Češky, jakou má budoucnost?

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další ročník se chýlí ke konci, a i když na něm letos startovala oslabená armáda českých tenistek, tradice se nemění. Češky dál válí, polovina semifinalistek J&T Banka Prague Open se rekrutovala z domácích hráček. Karolína Muchová si zahrála poprvé mezi nejlepší čtyřkou na WTA Tour, Barbora Strýcová se do semifinále v Praze vrátila po dvou letech. Není to náhoda. Pořadatelé neplatí startovné hvězdám z ciziny, ostatní se raději vyhýbají turnaji, kde jsou Češky dvakrát tak silné. 



Belgičanka Elise Mertensová, osmnáctá hráčka pořadí WTA, chtěla letos vyrazit na pražský turnaj. Její manažer si řekl o startovné 10 000 dolarů (229 tisíc korun) a čeští pořadatelé se nad tímhle obchodem pousmáli.

Takhle to ve Stromovce nefunguje. Zde chodí diváci na tenistky, které mají českou vlaječku u jména. To jsou největší hvězdy, ať už se jmenují Strýcová, Siniaková či Muchová.

„Na Mertensovou stejně nikdo nepřijde. A proč kupovat našim domácím holkám soupeřky? Proč jim to ztěžovat, když turnaj je i tak silný?“ táže se turnajová ředitelka Petra Černošková.

Proti Praze se hraje jen turnaj WTA v Rabatu. Dříve míval zásadně slabší obsazení než česká metropole, síly už se však vyrovnávají. Do Maroka letos vyrazila již zmiňovaná Mertensová, která tam plní roli první nasazené. I ostatní kalkulují následovně: proč volit Prahu, kam se sjede extrémně silná armáda motivovaných Češek, které vždy doma hrají výborně, když je na severozápadě Afriky větší šance uspět?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud