17. srpna 2019 • 17:07

Další pokus o návrat. Berdych dostal divokou kartu ve Winston-Salemu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Tomáš Berdych v neděli ve Winston-Salemu absolvuje další pokus o návrat na kurty po vleklých problémech se zády. Kvůli nim předčasně ukončil poslední dvě sezony a letos od března absolvoval jediný zápas ve Wimbledonu. Dlouholetý člen elitní desítky světového žebříčku je nyní na 103. místě.



Třiatřicetiletý Berdych přijal do Winston-Salemu divokou kartu a absolvuje turnaj, který je generálkou na US Open. Poslední letošní grandslam začne o týden později. Vítěz třinácti podniků na okruhu ATP v úvodním kole narazí na Itala Andrease Seppiho.

Ve Winston-Salemu v Severní Karolíně startoval Berdych pouze jednou před sedmi lety a tehdy prošel do finále. Letos měl slibný začátek sezony, začal bojem o titul v Dauhá, v Montpellier byl v semifinále, ale pak už se mu nedařilo. Od března návrat na okruh odkládal, na wimbledonské trávě neuhrál proti Američanovi Tayloru Fritzovi ani set.

Se Seppim má bilanci osmi výher a dvou porážek, neprohrál s ním jedenáct let. Ve Winston-Salemu bude nasazenou jedničkou Francouz Benoit Paire, další test operované kyčle tam ve dvouhře absolvuje bývalá světová jednička Brit Andy Murray .

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud