21. září 2019 • 09:25

Muchová pokračuje ve vítězném tažení, v Soulu si zahraje o titul

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třiadvacetiletá tenistka Karolína Muchová si na turnaji v Soulu zahraje o premiérový titul z okruhu WTA. Druhé finále v kariéře po úspěchu na květnovém turnaji v Praze si vybojovala díky vítězství nad Číňankou Wang Ja-fan 7:6 a 6:4. Její nedělní soupeřkou bude buď Ruska Jekatěrina Alexandrovová, nebo Polka Magda Linetteová. Přenos sledujte od 7:00 na O2 TV Tenis. Komentovat bude Martin Štefl.



Muchová si zajistila postup po dvou hodinách a v pondělním žebříčku si vylepší kariérní maximum, kterým je zatím 43. místo. Proti Wang Ja-fan v prvním setu neudržela servis v sedmém gamu a prohrávala již 3:5, ale pak se jí také povedl brejk a obrat završila výhrou v tie-breaku 7:5.

Do druhé sady vlétla čtvrtfinalistka letošního Wimbledonu ziskem čtyř gamů v řadě a vedla ještě 5:1, ale semifinálový zápas si zkomplikovala. Číňanka odvrátila čtyři mečboly a postupně snížila na 4:5.

V tu chvíli Muchovou uklidnil kouč Miroslav Herzán, který ji nabádal, aby nespěchala. "Počkej si na správný okamžik. Snažíš se to moc urvat. V klidu, máš to tam," řekl jí během pauzy. Po ní Muchová získala poslední game čistou hrou.

Muchová se v neděli může stát třetí českou vítězkou turnaje v Soulu. V roce 2005 se radovala z trofeje Nicole Vaidišová a před pěti lety Karolína Plíšková. Na tvrdém povrchu absolvuje Muchová finále poprvé, v květnu v Praze se hrálo na antuce.

Výsledek:

Dvouhra - semifinále:

Muchová (3-ČR) - Wang Ja-fan (8-Čína) 7:6 (7:5), 6:4.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud