1. ledna 2020 • 11:59

Je to divné, mějme jedno MS. Shapovalov by sloučil ATP Cup a Davis Cup

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kanadský tenista Denis Shapovalov se pozastavil nad tím, proč se krátce po sobě hrají finálový turnaj Davisova poháru a nový ATP Cup. Funkcionáře vyzval, aby obě podobné týmové soutěže sloučili.



„Bylo by skvělé mít jen jedno mistrovství světa,“ řekl dvacetiletý Kanaďan v Brisbane. „Před měsícem jsme hráli jeden šampionát a teď jsme přijeli na druhý. Je to divné. Snad se dohodnou,“ dodal Shapovalov. V minulosti se podobně vyjádřil i Novak Djokovič, který je v ATP předsedou hráčské rady.

ATP Cup je na tenisové scéně novinkou, začne 3. ledna v Austrálii. Hrát ho bude 24 týmů v šesti skupinách. Každý zápas budou tvořit dvě dvouhry a čtyřhra, vítězové skupin a nejlepší dvě mužstva z druhých míst postoupí do vyřazovacích bojů.

Obrovské dojetí Roberta Bautisty Aguta. V týdnu přišel o otce...
Obrovské dojetí Roberta Bautisty Aguta. V týdnu přišel o otce...

Podobný formát má od loňska také finálový turnaj Davis Cupu. V Madridu se ho v listopadu zúčastnilo 18 týmů, které byly rozděleny taktéž do šesti skupin. Zvítězili domácí Španělé, ve finále porazili kanadský výběr i se Shapovalovem.

Zatímco Davisův pohár řídí Mezinárodní tenisová federace ITF, konkurenční podnik je myšlenkou Asociace tenisových profesionálů (ATP), která se stará i o turnajový kalendář během sezony. Také prémie jsou podle agentury Reuters podobné: v ATP Cupu si týmy rozdělí 15 milionů dolarů, v Davis Cupu 18 milionů a dalších devět získají národní svazy.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud