15. ledna 2020 • 13:18

Vondroušová neztratila game a postoupila: Sama jsem překvapená, jak dobře hraju

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bez ztráty jediného gamu prolétla Markéta Vondroušová druhým kolem turnaje v Adelaide a ve čtvrtek vyzve světovou jedničku Ashleigh Bartyovou. Dvacetiletá česká tenistka, která na kurtech chyběla půl roku a v září podstoupila operaci zápěstí, deklasovala Australanku Arinu Rodionovovou dvakrát 6:0.



„Nikdy jsem takhle nevyhrála. Alespoň si to myslím,“ vzpomínala. Výsledek ji překvapil. „Soupeřka předtím porazila Stephensovou 6:2 a 6:2, takže jsem očekávala spíše velmi těžký zápas. Nicméně výsledek nechci nijak přeceňovat,“ uvedla v rozhovoru na facebooku.

Vondroušová nedala domácí kvalifikantce nejmenší šanci. Šestnáctá hráčka světového žebříčku a finalistka loňského French Open už úterní první zápas po návratu zvládla bez problémů, Němcem Tatjaně Mariaové také uštědřila „kanára“. Postup do čtvrtfinále proti Bartyové si dnes zajistila po pouhých 51 minutách.

„Sama jsem překvapená, jak dobře hraju,“ řekla rodačka ze Sokolova v rozhovoru na kurtu. S trenérem Janem Hernychem nyní budou vymýšlet taktiku na Bartyovou, s níž Vondroušová hrála třikrát a zatím nezískala ani set. Na tvrdém povrchu se utkají podruhé.

Naposledy Vondroušová na australskou favoritku narazila loni v červnu ve finále Roland Garros. „Moc se těším. Bude hrát doma, je to nejlepší hráčka na žebříčku,“ řekla Vondroušová před nejtěžším možným testem na Australian Open. „Bude to test jak mojí ruky, tak hry samotné,“ dodala.

Turnaj v Adelaide naopak záhy skončil pro bývalou vítězku úvodního grandslamu roku Angelique Kerberovou. Zápas proti Ukrajince Dajaně Jastermské vzdala ve druhém setu kvůli problémům se zády a nohou. Bývalá světová jednička z Německa triumfovala v Melbourne Parku v roce 2016.

Ženy:

Dvouhra - 2. kolo:
Vondroušová (8-ČR) - Arina Rodionovová (Austr.) 6:0, 6:0, Sabalenková (6-Běl.) - Peraová (USA) 7:6 (7:4), 6:2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud