17. února 2020 • 20:30

Strýcová v Dubaji vyřadila Anisimovovou, dál jde i Vondroušová

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Barbora Strýcová zvládla na turnaji v Dubaji bitvu s Amandou Anisimovovou a po třísetové výhře postoupila do druhého kola. Třiatřicetiletá česká tenistka přehrála osmnáctiletou Američanku 7:6, 2:6, 6:4. Vítězství se dočkala po třech singlových porážkách za sebou a v příštím kole může narazit na deblovou partnerku Sie Šu-wej. Uspěla i Markéta Vondroušová, která porazila Lotyšku Anastasiji Sevastovovou 6:3, 6:2.



Plzeňská rodačka Strýcová vrátila mladé Američance loňskou prohru z Aucklandu. Po vyrovnaném začátku zvládla suverénně tie-break, ale ve druhém setu se nemohla chytit. Za stavu 0:3 se radila s argentinským koučem Diegem Dinomem, jenže prohrála další dva gamy.

Až pak se Strýcové podařilo snížit a za stavu 2:5 si Anisimovová povolala lékaře. V dubajském horku ji zřejmě přepadla nevolnost. Set už česká tenistka nezachránila. Pak prohrávala ještě 1:3 a odvracela brejk, ale závěr zvládla zkušeně.

"Byl to nesmírně složitý zápas v těžkých podmínkách. Míčky si za letu dělaly, co chtěly," řekla Strýcová v rozhovoru na kurtu. Pro druhé kolo by si raději přála Chorvatku Petru Martičovou než tchajwanskou spoluhráčku z úspěšné deblové dvojice. "Není jednoduché hrát proti parťačce, s níž máte krásný vztah," dodala.

Vondroušová, jež se letos na kurty vrací po půlroční pauze a zářijové operaci zápěstí levé ruky, po dvou porážkách v prvním kole tentokrát nezaváhala. Proti Sevastovové finalistka loňského French Open ani jednou neztratila podání, poté co odvrátila všech pět brejkbolů.

Soupeřčin servis naopak Vondroušová prolomila celkem třikrát a po hodině a devíti minutách proměnila esem první mečbol. V dalším kole se utká s vítězkou zápasu mezi třetí nasazenou Ukrajinkou Elinou Svitolinovou a Američankou Jennifer Bradyovou.

V Dubaji se představí i Karolína Plíšková, Karolína Muchová a také Kateřina Siniaková, kterou los prvního kola přiřadil právě k Muchové. Siniaková zvládla kvalifikaci, přičemž v posledním kole odvrátila Belgičance Alison van Uytvanckové čtyři mečboly.

Bývalá světová jednička Belgičanka Kim Clijstersová nestačila při svém návratu po sedmileté pauze na Španělku Garbiňe Muguruzaovou. Finalistka Australian Open měla v prvním setu jasně navrch, ale ve druhém dokázala šestatřicetiletá Belgičanka obrátit stav z 0:3 a 2:4 až na 6:5. Nakonec musel rozhodnout tie-break, který Muguruzaová vyhrála 8:6.

Výsledky tenisového turnaje žen v Dubaji

Dvouhra - 1. kolo:
Strýcová (ČR) - Anisimovová (USA) 7:6 (7:3), 2:6, 6:4
Mertensová (Belg.) - Wang Čchiang (Čína) 6:3, 6:0
Vondroušová (ČR) - Sevastovová (Lot.) 6:3, 6:2
Muguruzaová (9-Šp.) - Clijstersová (Belg.) 6:2, 7:6 (8:6)
Džabúrová (Tun.) - Riskeová (USA) 7:6 (7:3), 1:6, 6:3

Čtyřhra - 1. kolo:

Peschkeová, Schuursová (6-ČR/Niz.) - Flipkensová, Van Uytvancková (Belg.) 6:3, 6:1.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud