4. července 2020 • 15:42

Veselý nasázel v Poháru přátelství 13 es: Když mi teče do bot, uvolním se

Autor: ČTK, ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Daviscupové týmy Česka a Slovenska hrají v tenisovém Poháru přátelství po prvním dnu nerozhodně 1:1. Nejdříve Jiří Veselý vydřel na antuce pražské Sparty výhru nad Lukášem Kleinem 7:5, 3:6 a 7:5, ale Lukáš Rosol poté nestačil na Norberta Gombose a prohrál 3:6 a 2:6.



V projektu tenisových svazů obou zemí Spolu pro budoucnost se dnes a v neděli utkávají daviscupové a fedcupové výběry a také týmy nadějí do 14, 16, 18 a 23 let. Hraje se v Praze, Říčanech a Bratislavě.

Tenistky hrají na tvrdém povrchu ve slovenské metropoli a loňská finalistka Roland Garros Markéta Vondroušová si poradila s Annou Karolínou Schmiedlovou hladce 6:1 a 6:2. „Myslím, že jsem to zvládla dobře, i když jsem hrála poprvé na betonu v pátek. Bylo to dobrý,“ pochvalovala si světová osmnáctka.

O druhý bod bude hrát Tereza Martincová s Viktorií Kužmovou. Největší hvězdu Petru Kvitovou na kurt nepustí znovu zraněné předloktí.

Pětašedesátý hráč světa Veselý nasázel 13 es, ale s Kleinem (306. v žebříčku ATP) měl plné ruce práce. V prvním setu vyrovnal z 1:4 na 4:4 a za stavu 4:5 odvrátil esem setbol, aby koncovku zvládl. Druhý set ztratil, ve třetím neudržel náskok 4:0 a nakonec v utkání dlouhém dvě a čtvrt hodiny proměnil třetí mečbol.

„Podmínky byly relativně složité, protože to hodně letělo a neměl jsem míč pod kontrolou, jak bych si přál,“ řekl Veselý. „Že to bylo 4:0 a pak se to vrátilo, není mentálně jednoduchý. Naštěstí za stavu 5:5, což už je moje klasika, když nevím coby a teče mi do bot, tak se uvolním a znovu předvedu dobrý tenis. Jsem rád za koncovku a tím, že je to vítězný, tak je samozřejmě pocit výborný.“

Rosol ma Gombose nestačil, projevilo se, že šest dnů kvůli problémům s nohou po turnaji ve Starých Splavech nemohl pořádně trénovat. „Mám zánět v plosce levé nohy. Z ruky z místa to šlo, ale hrát míč v běhu je něco jiného a předvedl jsem podprůměrný výkon. Tahal jsem za kratší konec,“ řekl český tenista.

V hledišti na Spartě ve Stromovce se objevilo jen pár fanoušků a většina ze 700 míst zůstala prázdná. „Část vstupenek šla do prodeje a dvě třetiny byly určeny pro tenisové kluby. Ale i po událostech na Adria Tour jsme nechtěli vzhledem k budoucím akcím nic uspěchat a podcenit a distribuci volných vstupenek jsme nerealizovali,“ řekl novinářům prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka.

Na Spartě vedle daviscupového týmu hrají také tenistky do 23 let. Zápasy kategorií do 14 a 18 let se uskuteční na dvorcích v Oáze Říčany. V Bratislavě se v Národním tenisovém centru střetnou vedle fedcupového týmu i hráči do 23 let a v areálu Slávie STU Bratislava výběry do 16 let.

Tenisové utkání daviscupových týmů Česko - Slovensko o Pohár přátelství
Tenisové utkání daviscupových týmů Česko - Slovensko o Pohár přátelství

Tenisové utkání Česko - Slovensko o Pohár přátelství:

Praha:

Daviscupové týmy:

ČR - Slovensko 1:1
Veselý - Klein 7:5, 3:6, 7:5, Rosol - Gombos 3:6, 2:6.

Bratislava:

Fedcupové týmy:

Slovensko - ČR 0:1
Schmiedlová - Vondroušová 1:6, 2:6.

Tenisté do 23 let:

Slovensko - ČR 1:1
Molčan - Lehečka 6:4, 1:6, 6:4, Liška - Macháč 4:6, 2:6.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud