Jan Jaroch
4. července 2020 • 10:26

Vzpomínky na Wimbledon: Šafářové se nosil chleba, Jágr čekal na sucho

Autor: Jan Jaroch, mck
Vstoupit do diskuse
0
  • Vzpomínky na ikonický Wimbledon v podání redaktora Sportu Jana JarochaVzpomínky na ikonický Wimbledon v podání redaktora Sportu Jana JarochaFOTO: Koláž iSport.cz

    „Stewardi, otevřete brány. A pro vlastní bezpečí, prosím, neběhejte.“ Vždy ve čtvrt na jedenáct dopoledne londýnského času zazní po dva týdny All England Clubem tahle formulka. Znamená to, že se hraje nejlepší a nejkrásnější tenisový turnaj planety – Wimbledon, nebo jak říkají domácí, The Championships. Letos je ticho. Díky fotovzpomínkám redaktora deníku Sport Jana Jarocha se však můžete vrátit do let minulých a nahlédnout do zákulisí travnatého grandslamu.

  • Štěstí na slavné terase

    Lucie Šafářová s rodiči krátce poté, co v roce 2014 postoupila do wimbledonského semifinále. Foceno na terase přilehlé k players lounge, oblíbeném shromaždišti tenisových hvězd.

    Lucie Šafářová a její v rodiče v roce 2014Foto Jan Jaroch

  • Celebrity

    V roce 2012 na wimbledonské tribuny zavítala basketbalová hvězda Dirk NowitzkiFoto Jan Jaroch

    Poznáte slavného sportovce, který schází ze schodů? Jde o německého dlouhána Dirka Nowiztkiho, jednu z mnoha celebrit, které každoročně na turnaj dorazí. Wimbledon navštívil i Jaromír Jágr a dobíral si reportéry: Když prší, tak nedělám rozhovory. Nakonec pršet přestalo… Ochotnější byl předloni David Pastrňák.

    Wimbledon kdysi navštívil i Jaromír JágrFoto Jan Jaroch

    David Pastrňák jako tenisový fanoušek v All England ClubuFoto Jan Jaroch

  • Návštěvy v domečcích

    Rok 2009, kdy byli ještě Tomáš Berdych s Lucií Šafářovou pár. Návštěvu pronajatého domku na adrese Ashen Grove 11 nebylo složité domluvit. Ale musíte přinést chleba k snídani, zněla podmínka.

    Na návštěvě u někdejších partnerů Lucie Šafářové a Tomáše BerdychaFoto Jan Jaroch

  • Den po titulu

    Rok 2011, nedělní ráno poté, co se Petře Kvitové nadobro změnil život. V sobotu porazila ve wimbledonském finále Mariu Šarapovovou, coby vítězka pak ochotně zapózovala s týmem (vlevo kouč David Kotyza, vpravo kondiční Jozef Ivanko) u tréninkových kurtů.

    Zrodila se hvězda. Petra Kvitová už coby novopečená wimbledonská šampionka z roku 2011Foto Jan Jaroch

    Na nejslavnějším tenisovém turnaji Kvitová trimfovala ještě jednou, a to v roce 2014, kdy ve finále smetla Kanaďanku Eugenie Bouchardovou. A tak mohla hrdě dvěma prsty ukázat na zeď se jmény šampionek.

    Jméno Petry Kvitové se na zdi s wimbledonskými šampionkami nachází hned dvakrátFoto Jan Jaroch

  • Jedu na kaši

    Sezona 2015, krátce poté, co předvedla marš do finále Roland Garros, se Lucie Šafářová dál držela úspěšného zvyku. K snídani vždy kaši, ukazovala při návštěvě.

    Lucie Šafářová pózuje s oblíbenou kašíFoto Jan Jaroch

    Vítejte! Lucie Šafářová ve dveřích svého wimbledonského útočitěFoto Jan Jaroch

  • Vracející se Jana

    S Janou Novotnou byla radost ve Wimbledonu mluvit. „Je krásné, že ani když jsem sedmnáct let v důchodu, na mě ve Wimbledonu nezapomínají, stále jsem toho dnešního tenisu součástí,“ vyprávěla šampionka z roku 1998, jež se každoročně účastnila turnaje legend a komentovala zápasy.

    Wimbledonská vítězka Jana NovotnáFoto Jan Jaroch

  • Reportérské zážitky

    Redaktor Sportu Jan Jaroch (vlevo) na bále šampionů v roce 2011Foto Archiv Jan Jaroch

    Autor textu na bále šampionů při prvním tituly Petry Kvitové. Díky rozhovoru s trávníkářem Eddiem Seawordem mohl člověk vkročit i na posvátný centrkurt. Rozhovory pro rádio Wimbledon patří také k běžnému koloritu turnaje.

    Redaktor Sportu Jan Jaroch na na nejslavnějším travnatém kurtu na světěFoto Archiv Jan Jaroch

    Jan Jaroch při rozhovoru pro rádio WimbledonFoto Archiv Jan Jaroch

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud