11. srpna 2020 • 15:07

Halepová po boji prošla do 2. kola, utká se s Krejčíkovou. Strýcová končí

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě české tenistky i největší hvězda Simona Halepová dnes zatím postoupily do druhého kola antukového turnaje WTA v Praze. Halepová udolala až v tie-breaku třetího setu Slovinku Polonu Hercogovou a utká se s domácí držitelkou divoké karty Barborou Krejčíkovou. Roli favoritky splnila Kristýna Plíšková, naopak sedmá nasazená Barbora Strýcová ve Stromovce dohrála.



České řady ve 2. kole ještě může rozšířit Kateřina Siniaková, kterou čeká zápas se Slovinkou Tamarou Zidanšekovou.

Krejčíková při vstupu do Prague Open zdolala 6:4 a 6:3 Rumunku Patricii Marii Tigovou. Předtím Kristýna Plíšková v ryze českém duelu, který byl rozehrán už v pondělí, porazila 6:2 a 7:5 patnáctiletou Lindu Fruhvirtovou. Strýcová prohrála se Španělkou Sarou Sorribesovou 6:7 a 1:6.

Úspěšná deblistka Krejčíková, která je aktuálně na 118. místě singlového žebříčku, využila šanci na účast v hlavní soutěži. V duelu s hráčkou z deváté desítky Tigovou uspěla v šesti z deseti her na returnu, takže navzdory třem ztraceným servisům mohla slavit postup.

O čtvrtfinále si zahraje se světovou dvojkou Halepovou, jež se při svém prvním soutěžním zápase po koronavirové pauze hodně nadřela na postup. V prvním setu Slovince Hercogové povolila jedinou hru, ale druhou sadu stejným poměrem 1:6 prohrála a stejně jako ve všech třech předchozích vzájemných zápasech dospěl jejich duel do rozhodující sady.

Halepová vedla 5:3, ale utkání nedopodávala a pak v koncovce nevyužila na returnu postupně šest mečbolů. Rozhodovala tak zkrácená hra, kterou favorizovaná Rumunka vyhrála 7:3.

Plíšková a Fruhvirtová v pondělí kvůli bouřce stihly odehrát jen pět gamů s jednou dešťovou pauzou. Dohrávku za stavu 3:2 zahájila výrazně lépe zkušenější Plíšková, která třemi hrami za sebou získala první set. Ve druhém vedla 5:3 a měla na returnu dva mečboly, ale ani jeden neproměnila a vzápětí ztratila servis. V jedenáctém gamu však opět sebrala Fruhvirtové podání a napodruhé zápas dotáhla do vítězného konce.

Podobně jako při červnové exhibici Tipsport Elite Trophy tak i na Prague Open porazila talentovanou tenistku, která v hlavní soutěži startovala díky divoké kartě. Ve druhém kole Plíšková narazí na druhou nasazenou Petru Martičovou z Chorvatska.

Dnes se ve dvouhře představí ještě dvě české hráčky Barbora Strýcová a Kateřina Siniaková. Krátce před vstupem do turnaje vzdala účast v Praze francouzská tenistka Fiona Ferroová, která minulý týden v Palermu vyhrála první turnaj WTA Tour po koronavirové pauze.

Tenisový turnaj žen Prague Open okruhu WTA (antuka, dotace 225.500 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:

Kristýna Plíšková - L. Fruhvirtová (obě ČR) 6:2, 7:5, Krejčíková (ČR) - Tigová (Rum.) 6:4, 6:3, Martičová (2-Chorv.) - Gračevová (Rus.) 7:6 (7:2), 6:3, Mertensová (3-Belg.) - Paoliniová (It.) 7:5, 4:6, 6:3, Rusová (Niz.) - Pavljučenkovová (6-Rus.) 7:5, 6:2, Beguová (Rum.) - Sevastovová (9-Lot.) 6:2, 6:2, Curenková (Ukr.) - Alexandrovová (5-Rus.) 6:2, 6:4, Sorribesová (Šp.) - Strýcová (7-ČR) 7:6 (7:3), 6:1, Giorgiová (It.) - Kosťuková (Ukr.) 4:6, 6:2, 7:6 (7:4), Frechová (Pol.) - Ruseová (Rum.) 7:6 (10:8), 6:3, Bogdanová (Rum.) - Sandersová (Austr.) 6:1, 6:1, Küngová (Švýc.) - Bolsovová (Šp.) 6:4, 6:3.

Čtyřhra - 1. kolo:

Voráčová, Listerová (ČR/Švéd.) - Viďmanová, L. Fruhvirtová (ČR) 7:5, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud