27. srpna 2020 • 09:55

Legendární bratři Bryanovi končí! Získali 119 titulů, vydělali stamiliony

Autor: ČTK, vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejúspěšnější deblový pár tenisové historie Mike a Bob Bryanovi ukončil kariéru. Americká dvaačtyřicetiletá dvojčata se ještě před vypuknutím pandemie koronaviru plánovala rozloučit na US Open, ale na newyorský grandslam se nakonec nepřihlásila. Nyní své rozhodnutí skončit s profesionálním tenisem oznámila v rozhovoru pro New York Times.



„Prostě cítíme, že teď přišla ta pravá chvíle. Jít na kurt a trénovat a hrát v našem věku už hodně bolí,“ řekl Mike. Spolu s bratrem Bobem během 22 let dlouhé profesionální kariéry získali na okruhu ATP rekordních 119 titulů, z toho šestnáct na grandslamech.

Rodáci z kalifornského Camarilla se spolu šestkrát radovali na Australian Open, dvakrát na French Open, třikrát ve Wimbledonu a pětkrát na US Open. Mike má navíc čtyři Grand Slamy v mixu, Bob slavil sedm podobných vítězství. Prvně jmenovaný si na odměnách vydělal 16,8 milionu dolarů (cca 372 milionů korun), druhý o necelý milion dolarů méně.

„Pořád nás baví hrát, ale už nás tolik nebaví kvůli tomu trénovat. Takže chceme skončit hned, dokud jsme nahoře,“ přidal Mike, jenž spolu s bratrem také získal zlato na olympiádě v Londýně v roce 2012 a americkému výběru pomohli v roce 2007 vyhrát Davisův pohár.

Mike také v roce 2018 během bratrova dlouhodobého zranění přidal další dva grandslamové tituly s Jackem Sockem.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud