18. září 2020 • 23:45

Plíšková se zlepšuje, v Římě slaví čtvrtfinále. Dál jde i Vondroušová

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Karolína Plíšková a Markéta Vondroušová postoupily do čtvrtfinále tenisového turnaje v Římě. Obhájkyně titulu a nasazená dvojka Plíšková zdolala Rusku Annu Blinkovovou 6:4, 6:3 a poprvé od lednového Australian Open uspěla na okruhu WTA ve dvou utkáních po sobě. Vondroušová ve 3. kole otočila duel s Polonou Hercogovou ze Slovinska a zvítězila 1:6, 6:1, 7:6.



Plíšková se o postup do semifinále utká s Belgičankou Elise Mertensovou. Vondroušovou čeká čtvrtá nasazená Elina Svitolinová z Ukrajiny.

V mužském pavouku do čtvrtfinále prošli oba nejvýše nasazení Novak Djokovič i Rafael Nadal. Světová jednička Djokovič zvládl více než dvouhodinový duel s krajanem Filipem Krajinovičem, s nímž především v úvodní sadě sváděl vyrovnanou bitvu, než vyhrál 7:6, 6:3. Devítinásobný šampion Nadal, jenž v Římě startuje poprvé po sedmiměsíční pauze, měl výrazně méně práce s dalším Srbem Dušanem Lajovičem. Za hodinu a půl Španěl vyhrál 6:1, 6:3.

Plíšková, která měla v Římě v úvodním kole volno a ve středu porazila Barboru Strýcovou, si bez větších potíží poradila také s Blinkovovou. Ruskou tenistku, které patří v žebříčku 65. místo a do soutěže se dostala z kvalifikace, zdolala světová čtyřka i ve druhém vzájemném utkání.

Zápas sice začala prohraným vlastním servisem, ale vzápětí získala podání soupeřky a druhý brejk se jí povedl v desátém gamu, v němž neztratila ani fiftýn. V druhé sadě vedla Plíšková už 5:1, pak sice ztratila podání, ale žádný zádrhel na cestě do čtvrtfinále nedopustila. Utkání zakončila opět čistou hrou. Vyhrát dva zápasy za sebou se Plíškové nepovedlo na předchozích čtyřech akcích WTA.

S Mertensovou, světovou dvacítkou, se utká podruhé. Loni na trávě v Eastbourne jí rodačka z Loun povolila jen tři gamy.

Italian Open se hraje bez diváků, což se má o víkendu změnit. Na nedělní semifinálové zápasy i pondělní finále může přijít až 1000 fanoušků, oznámil dnes ministr sportu Vincenzo Spadafora. „Je to první, ale důležitý krok k normálnímu stavu ve sportu,“ řekl.

Vondroušová ztratila proti Hercogové úvodní set za 27 minut 1:6, když si dokázala jen jednou udržet podání. Druhý ale stejným poměrem vybojovala a soupeřka si před třetí sadou vyžádala čas na ošetření zad. Do rozhodujícího dějství vstoupila lépe česká turnajová dvanáctka, rychle vedla 3:0 a 4:1, pak ale Slovinka opět vyrovnala hru a za stavu 6:5 podávala na vítězství. Finalistka loňského French Open si ale dokázala vynutit tie-break, v němž navzdory dvěma dvojchybám zvítězila 7:5.

Tenisový turnaj mužů a žen v Římě (antuka):

Muži (dotace 3,854.000 eur):

Dvouhra - 3. kolo:

Berrettini (4-It.) - Travaglia (It.) 7:6 (7:5), 7:6 (7:1),
Dimitrov (15-Bulh.) - Sinner (It.) 4:6, 6:4, 6:4.

Ženy:

Dvouhra - 3. kolo:

Halepová (1-Rum.) - Jastremská (Ukr.) 7:5, 6:4,
Mertensová (11-Belg.) - Koviničová (Č. Hora) 6:4, 6:4.
Karolína Plíšková (2-ČR) - Blinkovová (Rus.) 6:4, 6:3,
Vondroušová (12-ČR) - Hercogová (Slovin.) 1:6, 6:1, 7:6 (7:5),
Svitolinová (4-Ukr.) - Kuzněcovová (Rus.) 7:6 (8:6), 6:4.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud