3. ledna 2021 • 14:14

Štěpánek o konci kariéry: Plakal jsem a pak přišla zásadní zpráva od ženy

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český lev, neúnavný tenisový bojovník i nespoutaný bavič. To je Radek Štěpánek, který dnes už platí za legendu českého tenisu. V nové epizodě podcastu Západy kariéry od Red Bullu se rozvyprávěl o své spolupráci s aktuální tenisovou jedničkou Novakem Djovičem i o tom, jak prožíval konec své kariéry.



Český tenista Radek Štěpánek vstoupil do dějin nezapomenutelnými bitvami v Davis Cupu, které i s celým českým týmem dvakrát vyhrál. Mimo toho si také odvezl ve smíšené čtyřhře bronzovou medaili z olympiády v Riu de Janeiru 2016. Svou bohatou sportovní kariéru ukončil v roce 2017, necelé dva týdny před svými 39. narozeninami, definitivní tečka přišla o rok později při vyprodané exhibici v O2 aréně.

„Rozhodnutí skončit bylo to nejtěžší, ale zároveň nejlepší, které jsem mohl udělat. V den, kdy jsem oficiálně ukončil kariéru jsem měl slzy v očích, uvědomil jsem si, že je fakt konec.„

Další překvapení na něj bezprostředně čekalo od manželky Nicole  Vaidišové . „Přijel jsem domů, Niki mě obejmula, řekla, že mi zkusí spravit náladu a oznámila mi, že je těhotná. To jsem brečel dvakrát tolik. Takhle to prostě všechno mělo být,“ vzpomíná Radek Štěpánek na den, kdy se rozhodl oznámit, že definitivně končí s tenisem.

Po konci aktivní kariéry se rozhodl navázat spolupráci se svým přítelem, aktuální světovou jedničkou Novakem Djokovičem . Jeho trenérské angažmá u srbské hvězdy Novaka Djokoviče ale po několika měsících skončilo.

„Za tu dobu jsme se ke hře samotné dostali velmi málo, protože jsme řešili spoustu okolních věcí. Neustále se mu vracelo zranění ruky. Jeden doktor, druhej doktor…. Ale tím se nic nevyřešilo, musel na operaci. Po operaci, aniž bych to věděl, byl pak za 14 dnů na kurtu. Vrátil se brzo bez nutné rekonvalescence. Řekl jsem mu, že když mě neposlouchá, já tam nemám co dělat,“ zavzpomínal na ukončení vzájemné spolupráce Štěpánek.

V současné době bere Radek Štěpánek raketu do ruky spíše už zřídka. Jeho novou sportovní vášní se stal golf. Jak vzpomíná na těžká období své kariéry, kdy jej trápila zranění? Více v podcastu Západy kariéry.

Epizodu podcastu Západy kariéry najdeš na SpotifyApple Podcasts a dalších streamovacích platformách.

Po rozlučce si Radek Štěpánek užil společnost manželky Nicole Vaidišové a dcery Stelly
Po rozlučce si Radek Štěpánek užil společnost manželky Nicole Vaidišové a dcery Stelly

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud