8. března 2021 • 15:48

Martincové se v Dubaji daří! Po kvalifikaci zdolala Kristýnu Plíškovou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Reprezentace na Strahově v kompletní sestavě. První trénink pod Haškem
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český souboj v prvním kole tenisového turnaje v Dubaji vyhrála Tereza Martincová, která po postupu z kvalifikace porazila 7:6, 6:7 a 6:3 Kristýnu Plíškovou. Dál prošla také dvanáctá nasazená Markéta Vondroušová po vítězství dvakrát 6:4 nad Anou Bogdanovou z Rumunska.



Martincová v Dubaji odehrála už třetí třísetový zápas, protože rozhodující sadou skončily i oba její duely v kvalifikaci. Proti Plíškové v prvním setu odvrátila setbol a v tie-breaku uspěla 7:5. Ve zkrácená sadě druhého dějství sice smazala ztrátu 0:5, ale nakonec prohrála 6:8.

V rozhodujícím setu Martincová, která je na 125. příčce pořadí WTA o 50 míst níž než její dnešní soupeřka, získala rozhodující náskok brejkem na 4:2. Plíšková potvrdila, že v nové sezoně se jí příliš nedaří, když i na čtvrtém turnaji skončila v prvním kole.

Dvacátá hráčka světa Vondroušová v obou setech promarnila vedení 2:0, ale nakonec potvrdila roli favoritky. Stejně jako loni postoupila v Dubaji do druhého kola a znovu v něm narazí na americkou soupeřku. Před rokem ve třech setech podlehla Jennifer Bradyové, nyní ji čeká Cori Gauffová.

V Dubaji se z českých hráček představí ještě Petra Kvitová a Karolína Plíšková. Do druhého kola už dřív prošla Barbora Krejčíková, úvodní zápas naopak nezvládla Kateřina Siniaková.

Dvouhra - 1. kolo:

Martincová (ČR) - Kristýna Plíšková (ČR) 7:6 (7:5), 6:7 (6:8), 6:3,
Mladenovicová (Fr.) - Martičová (13-Chorv.) 7:6 (7:2), 6:4,
Kontaveitová (15-Est.) - Babosová (Maď.) 6:2, 6:1,
Pegulaová (USA) - Švedovová (Kaz.) 6:2, 6:1,
Doiová (Jap.) - Hercogová (Slovin.) 6:2, 4:6, 6:3,
Cirsteaová (Rum.) - Curenková (Ukr.) 6:4, 6:4,
Garciaová (Fr.) - Kerberová (Něm.) 3:6, 6:2, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud