8. března 2021 • 14:37

Nejlepší český tenista Veselý: řekl, proč boty pro něj stojí dvojnásobek

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podle postavení na světovém žebříčku je Jiří Veselý nejlepším českým tenistou. V pořadu Česká ulička na O2 TV Sport prozradil zvláštnost, se kterou se musí potýkat od narození. Má totiž rozdílně veliká chodidla.



Veselý přiznal, že se narodil s vrozenou vadou, které se říká equinovarus. „Měl jsem kotník stočený dovnitř. Museli mi naříznout achilovu šlachu, aby se noha srovnala,“ přiznal 27letý hráč, kterému aktuálně patří 68. příčka na žebříčku ATP.

I s tímto handicapem se dokázal stát rodák z Příbrami špičkovým sportovcem. „Výsledek byl nejistý a nebylo jasné, jestli budu moci sportovat. Naštěstí se všechno podařilo, i když achilovka není tak pružná a nějaké limity tam jsou.“

Pro tenis potřebuje dva páry bot. Na levou nohu obuje velikost 43, na pravou o dvě čísla větší. Obutí je pro něj tedy dvakrát dražší. I když pouze na kurtu. „Na tenis mám vždy dvoje boty, na chození to trochu šidím. Není nutné, abych se cítil tak komfortně jako na kurtu, kde rozhoduje každý detail,“ prozradil Veselý.

Jaké jsou jeho vztahy s daviscupovým reprezentantem Lukášem Rosolem? Jak se Jiří Veselý udržoval během lockdownu? Za co utrácí peníze? Dívejte se na pořad Česká ulička na O2 TV Sport dnes od 21:30.

Tenista Jiří Veselý se spokojenou rodinkou
Tenista Jiří Veselý se spokojenou rodinkou

Vstoupit do diskuse
1

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud