17. června 2021 • 19:42

Plíšková znovu padla se soupeřkou z USA. Martincová slaví v Birminghamu

Autor: ČTK, kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Karolína Plíšková prohrála s Američankou Jessicou Pegulaovou i čtvrtý letošní vzájemný zápas. Premiérový duel na trávě ve druhém kole turnaje v Berlíně čtvrtá nasazená Češka prohrála 5:7, 2:6, na Pegulaovou předtím v roli favoritky nestačila ani v Dauhá, Dubaji a v Miami. To Tereza Martincová postoupila na trávě v Birminghamu do čtvrtfinále. Pátou nasazenou Jelenu Ostapenkovou z Lotyšska zdolala 7:6, 4:6, 6:2 a v součtu s dvěma koly kvalifikace už v Birminghamu vyhrála čtvrtý zápas.



Devětadvacetiletá česká jednička, která měla v úvodním kole volný los, dnes vstoupila do travnaté části sezony ztrátou podání. Proti neoblíbené soupeřce sice Plíšková dokázala nakročit k obratu a ujala se vedení 4:2, v závěru úvodního setu ale přišla ještě dvakrát o servis. Ani ve druhé sadě nedokázala rychlý brejk potvrdit a po čtyřech prohraných gamech v řadě jako poslední česká zástupkyně ve dvouhře skončila.

První ročník berlínského turnaje měla původně v plánu i Petra Kvitová , kvůli zranění kotníku z Roland Garros ho ale nakonec vynechala. V prvním kole vypadly Markéta Vondroušová a Karolína Muchová .

Tenisový turnaj žen v Berlíně (tráva, dotace 456.073 eur):

Dvouhra - 2. kolo:

Pegulaová (USA) - Karolína Plíšková (4-ČR) 7:5, 6:2.

Šestadvacetiletá Martincová přitom mohla duel s šampionkou Roland Garros z roku 2017 rozhodnout ve dvou setech. Vedení 4:2 ve druhém setu ale nedotáhla a po čtyřech ztracených gamech v řadě dovolila soupeřce vyrovnat. Ve třetí sadě už ale další zaváhání nedopustila a po téměř dvou a půl hodinách proměnila první mečbol.

Ve čtvrtfinále v Birminghamu doplnila Marii Bouzkovou, která si postup zajistila už ve středu. O první semifinále na trávě, kterým by si rovněž vyrovnala kariérní maximum na okruhu WTA, se Martincová utká s vítězkou duelu mezi Darjou Kasatkinovou a Martou Kosťukovou. Bouzkovou čeká Coco Vandewegheová.

Tenisový turnaj žen v Birminghamu (tráva, dotace 235.238 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:

Martincová (ČR) - Ostapenková (5-Lot.) 7:6 (7:4), 4:6, 6:2.

Česká tenistka Tereza Martincová slaví postup do čtvrtfinále na turnaji v Birminghamu
Česká tenistka Tereza Martincová slaví postup do čtvrtfinále na turnaji v Birminghamu

 

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud