15. srpna 2021 • 21:22

Plíšková v Montrealu titul nezískala. Ve finále padla s Giorgiovou

Autor: Miroslav Mazal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útok na premiérový titul sezony nevyšel ani na třetí pokus. Tenistka Karolína Plíšková prohrála finále v Montrealu s Italkou Camilou Giorgiovou 3:6, 5:7 a nezlomila nepříznivou bilanci v letošních zápasech o titul. Ve světovém žebříčku si nicméně česká hráčka polepší z šestého místa na čtvrté.



Na tvrdém povrchu v Montrealu se Karolína Plíšková utkala s dobře známou soupeřkou. Camila Giorgiová z Itálie světovou šestku letos dvakrát přehrála. Před necelými třemi týdny na olympijských hrách v Tokiu a v červnu na trávě v Eastbourne.

Na přípravném turnaji před závěrečným grandslamem sezony však česká tenistka oslňovala kvalitními výkony. V sobotním semifinále „vypráskala“ už odpoledne Arynu Sabalenovou (6:3, 6:4), nasazenou jedničku turnaje z Běloruska. Druhá finalistka sváděla s Američankou Jessicou Pegulaovou tuhou večerní bitvu, která se natáhla na tři sety (6:3, 3:6, 6:1).

Jenže únava na hbité Italce nebyla vůbec znát.

Už ve třetí hře se Giorgiová dostala k brejkbolu, ale vytáhlou Češku zkraje zápasu drželo podání. Jeden z klíčových momentů úvodní sady přišel při servisu Italky. Dlouhou výměnu při brejkbolové příležitosti měla Plíšková již téměř vyhranou, jenže Giorgiová heroickým způsobem hrozbu odvrátila. V další hře se navíc dočkala prvního prolomeného servisu soupeřky a dostala se do vedení 4:3.

Camila Giorgiová ovládla první set finálového zápasu proti Karolíně Plíškové
Camila Giorgiová ovládla první set finálového zápasu proti Karolíně Plíškové

Plíšková pak nezvládla ani servis za stavu 3:5 a sadu zakončila chybou z forhendu. Devětadvacetiletá Italka byla rázem psychicky nahoře, což se projevilo i ve statistikách na servise. Giorgiová dala v zápase sedm es, o tři víc než Plíšková. Navíc zaznamenala „jen“ šest dvojchyb, stejný počet jako Češka.

Plíšková sice po ztraceném podání zvládla rebreak a srovnala na 3:3, do vedení se neprobojovala. Za stavu 5:6 byla pod tlakem dvou italských mečbolů. Ten druhý odvrátit nedokázala a na svůj celkově 17. titul si bude muset počkat.

„Chtěla bych začít u Camily. Párkrát jsme spolu letos hrály, byla prostě lepší tenistkou. Má za sebou skvělý turnaj, porazila výborné hráčky a zasloužila si titul,“ řekla Plíšková na kurtu po prohraném finále.

Naposledy triumfovala zkraje loňského roku v Brisbane. Letos už lounská rodačka prohrála finálové zápasy ve Wimbledonu a Římě, po montrealské porážce má finálovou bilanci 16:16.

„Předvedla jsem tady pár dobrých zápasů. Děkuju mému manželovi a trenérovi. A taky všem, co mě podporovali,“ dodala Plíšková.

Viditelně dojatá Giorgiová se dočkala největšího triumfu kariéry. Osmifinálová přemožitelka Petry Kvitové premiérově uspěla na prestižní akci WTA 1000.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud