23. února 2022 • 18:45

Veselý v Dubaji překvapuje. Vyřadil dalšího favorita, čeká ho Djokovič

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jiří Veselý je na turnaji v Dubaji po výhře nad dalším favorizovaným soupeřem ve čtvrtfinále. Český tenista dnes v druhém kole porazil 6:2, 6:4 Španěla Roberta Bautistu a v příštím duelu se utká se světovou jedničkou Novakem Djokovičem ze Srbska.



Osmadvacetiletý Veselý v Dubaji nejprve absolvoval dvoukolovou kvalifikaci a v 1. kole poté zaskočil bývalého vítěze US Open Marina Čiliče z Chorvatska. Dnes 123. hráče světa nezastavil ani Bautista, jenž do Spojených arabských emirátů přijel ověnčen titulem z Dauhá z minulého týdne. Veselý světové patnáctce nastřílel deset es, odvrátil jediný brejkbol, jemuž čelil, a Španěla po čtyřech předchozích prohrách poprvé v kariéře porazil.

Ve čtvrtfinále naopak čeká Veselého soupeř, s nímž má aktivní bilanci. S jedním z nejlepších tenistů historie Djokovičem totiž někdejší český talent odehrál jediné utkání a v roce 2016 ho senzačně na antuce v Monte Carlu porazil.

Djokovič v Dubaji absolvuje opožděný vstup do sezony poté, co byl kvůli chybějícímu očkování proti koronaviru vyhoštěn z Austrálie a nemohl obhajovat titul na Australian Open. Srb porazil v druhém kole 6:3, 7:6 Rusa Karena Chačanova a udržel si naději na setrvání na prvním místě žebříčku. Nemusí mu však k tomu stačit ani triumf v Dubaji, pokud jeho pronásledovatel Daniil Medveděv z Ruska vyhraje tento týden turnaj v Acapulcu.

Tenisový turnaj mužů v Dubaji (tvrdý povrch, dotace 2,949.665 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:

Veselý (ČR) - Bautista (8-Šp.) 6:2, 6:4, Djokovič (1-Srb.) - Chačanov (Rus.) 6:3, 7:6 (7:2), Berankis (Lit.) - Popyrin (Austr.) 6:4, 7:6 (9:7).

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud