30. června 2022 • 17:21

Lákadla Prague Open: grandslamové vítězky i rozlučka Hlaváčkové

Autor: mm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hlavními hvězdami tenisového turnaje Livesport Prague Open budou české grandslamové šampionky Petra Kvitová a Barbora Krejčíková. Organizátoři akce konané na betonových kurtech TK Sparta Praha od 25. do 31. července udělili divokou kartu nedávné vítězce juniorky Roland Garros Lucii Havlíčkové i její předchůdkyni Lindě Noskové.



Dvojnásobná wimbledonská šampionka Petra Kvitová ovládla Prague Open v roce 2018, loňská vítězka Roland Garros Barbora Krejčíková triumfovala během sezony snů i ve Stromovce a letos bude plnit roli turnajové jedničky. Pozici druhé nejvýše nasazené obstará úřadující olympijská vítězka Belinda Bencicová ze Švýcarska.

„Těší nás účast řady skvělých českých hráček, jejichž zápasy jsou tradičně nejnavštěvovanější domácími diváky. Proto se po dvou covidových ročnících těšíme na plné tribuny, již nyní je více než 30 % vstupenek z dvoutisícové kapacity hlavního kurtu vyprodáno,“ prohlásil ředitel turnaje Miroslav Malý.

Z domácích hráček by měly startovat i loňská finalistka Tereza Martincová, Marie Bouzková a Karolína Muchová . Divoké karty obdržely juniorské vítězky Roland Garros Lucie Havlíčková a Linda Nosková. Lákadlem pro diváky bude i oficiální loučení s kariérou Andrey Sestiny Hlaváčkové , která nastoupí do soutěže čtyřhry po boku Lucie Hradecké .

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud