27. července 2022 • 15:45

Bouzková na turnaji v Praze vyřadila krajanku Šalkovou a je ve čtvrtfinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtvrtfinalistka letošního Wimbledonu Marie Bouzková porazila v českém souboji na Livesport Prague Open krajanku Dominiku Šalkovou jasně 6:1, 6:2 a zajistila si jako první Češka postup do čtvrtfinále. Turnajová osmička dnes v Praze zdolala o šest let mladší soupeřku, která se dostala do hlavní soutěže z kvalifikace, za 73 minut. V dalším kole narazí na Francouzku Chloé Paquetovou, nebo Rusku Oksanu Selechmetěvovou.



Čtyřiadvacetiletá Bouzková prolomila v prvním setu třikrát soupeřčin servis a sama zůstala při svém podání stoprocentní. Šalková, která se do 2. kola turnaje WTA dostala poprvé v kariéře, doplatila na slabší úspěšnost prvního podání (44 procent). Na tvrdém povrchu udělala v první sadě také tři dvojchyby.

Před začátkem druhého setu Šalková na chvíli odešla z kurtu, ani krátká přestávka jí ale v úvodu nepomohla. Bouzková získala brzy další dva brejky a poté, co za stavu 4:0 odvrátila šest brejkbolů, mohla nadělit soupeřce kanára. Šalková sice tuto hrozbu odvrátila, pak krajanku dokonce „brejkla“, vzápětí však znovu přišla o servis a prohrála.

Bouzková se letos probojovala do čtvrtého čtvrtfinále. Na domácím turnaji Prague Open je mezi elitní osmičkou poprvé. Další tři české tenistky budou o postup do čtvrtfinále ve Stromovce usilovat ve čtvrtek.

První čtvrtfinálovou dvojici v Praze tvoří Polka Magda Linetteová s Číňankou Wang Čchiang. Zatímco 68. hráčka světa Linetteová porazila Bulharku Viktoriju Tomovovou dvakrát 6:3, Wang Čchiang přehrála za 64 minut Slovinku Dalilu Jakupovičovou 6:3, 6:1.

Tenisový turnaj žen Livesport Prague Open:

Dvouhra - 2. kolo:
Bouzková (8-ČR) - Šalková (ČR) 6:1, 6:2, Wang Čchiang (Čína) - Jakupovičová (Slovin.) 6:3, 6:1, Linetteová (Pol.) - Tomovová (Bulh.) 6:3, 6:3.

Marie Bouzková na turnaji Prague Open
Marie Bouzková na turnaji Prague Open

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud