14. srpna 2022 • 07:40

Plíšková končí v semifinále a o titul si v Torontu nezahraje

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenistka Karolína Plíšková si o titul v Torontu nezahraje. Loňská finalistka Canadian Open v semifinále prohrála 4:6 a 6:7 s Beatriz Haddadovou Maiaovou z Brazílie.



Plíšková nevstoupila do zápasu dobře a první set ztratila poté, co soupeřku pustila do vedení 5:1. Ve druhé sadě bývalá světová jednička zabrala, ale ani náskok 5:2 jí na vyrovnání nestačil.

Plíšková sice v tie-breaku za stavu 5:6 odvrátila mečbol a dvěma body za sebou si sama vypracovala setbol, využít ho však nedokázala. Při druhém mečbolu Haddadové Maiaové pak ukončila zápas dvojchybou.

Šestadvacetiletá Brazilka si tak na cestě do čtvrtého finále v kariéře připsala další cenný úspěch. V Torontu mimo jiné vyřadila světovou jedničku Igu Šwiatekovou nebo olympijskou vítězku Belindu Bencicovou.

Třicetiletá Plíšková naopak protáhla čekání na finálovou účast na okruhu WTA na rok. Naposledy si o titul vítězka šestnácti turnajů zahrála právě na loňském ročníku Canadian Open.

Haddadová Maiaová si o celkově třetí titul zahraje s další někdejší první hráčkou světa Simonou Halepovou. Rumunská tenistka v semifinále porazila 2:6, 6:3 a 6:4 Američanku Jessicu Pegulaovou.

Halepová už v Torontu triumfovala v letech 2016 a 2018. Proti Haddadové Maiaové bude usilovat o celkově 24. titul. Díky postupu do finále se navíc v novém vydání světového žebříčku po roce vrátí do první desítky.

Tenisový turnaj žen v Torontu:

Dvouhra - semifinále:
Haddadová Maiaová (Braz.) - Karolína Plíšková (14-ČR) 6:4, 7:6 (9:7).

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud