6. října 2022 • 20:10

SESTŘIHY: Krejčíková v Ostravě bez boje, Martincové soupeřka vzdala

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Barbora Krejčíková a Tereza Martincová postoupily na turnaji WTA v Ostravě po zdravotních potížích soupeřek do čtvrtfinále. Krejčíková prošla mezi nejlepší osmičku po odstoupení Švýcarky Belindy Bencicové, Martincové vzdala obhájkyně titulu Anett Kontaveitová z Estonska za stavu 7:6, 1:0 pro českou tenistku. Dohrála naopak Karolína Muchová, jež nestačila na Američanku Caty McNallyovou a podlehla 1:6, 6:3, 1:6.



Loňská dvojnásobná vítězka Roland Garros Krejčíková narazí v pátek na Američanku Alycii Parksovou, která porazila čtvrtou nasazenou Marii Sakkariovou z Řecka 5:7, 7:5, 7:5. Martincová vyzve jednu z Rusek - buď Jekatěrinu Alexandrovovou, nebo Darju Kasatkinovou, jež hrají poslední zápas dne.

Šestadvacetiletá Krejčíková se měla na tvrdém povrchu v Ostravar Aréně utkat s turnajovou šestkou a olympijskou šampionkou Bencicovou pět dní poté, co ji vyřadila v semifinále v Tallinnu. Tehdy ji porazila po třech hodinách a 22 minutách 6:7, 7:6 a 6:2. Brněnská rodačka pak turnaj vyhrála a získala první titul v sezoně. Bencicovou ale do utkání nepustilo zranění levé nohy.

„Je to těžké. Jsem velmi smutná, že nebudu s Belindou hrát. Vždy jsou to mezi námi velké a těsné zápasy,“ řekla Krejčíková v nahrávce pro WTA. „Pro fanoušky a lidi kolem to mohlo být pěkné. Mrzí mě, že musela odstoupit, ale na druhou stranu jsem ráda, že si v pátek zahraju další utkání před českými fanoušky, kde se cítím skvěle,“ doplnila Krejčíková.

Dobrou formu prokázala Krejčíková i v prvním kole turnaje WTA v Ostravě, kde porazila Američanku Shelby Rogersovou dvakrát 6:2. Třiadvacátá hráčka světa drží sérii šesti výher.

Jednadvacetiletá Parksová, jíž patří ve světovém žebříčku 144. místo, zažívá po postupu z kvalifikace životní turnaj. Po vyřazení Karolíny Plíškové v prvním kole si dnes připsala i první triumf proti hráčce z Top 10. V duelu se světovou sedmičkou Sakkariovou zaznamenala 15 es a 59 vítězných míčů. Ve čtvrtfinále turnaje WTA si zahraje poprvé.

„Moc ji neznám. Viděla jsem tu jen pár jejích zápasů. Věřím, že na ni s trenérem vymyslíme co nejlepší strategii. Pokusím se udělat vše, co půjde, abych ji porazila,“ dodala Krejčíková.

Třetí českou čtvrtfinalistkou po Krejčíkové a Petře Kvitové se stala sedmadvacetiletá Martincová. Rodačka z Prahy nad světovou trojkou Kontaveitovou vyhrála první set ve zkrácené hře. Estonka si po něm vyžádala zdravotní pauzu a nechala si ošetřit záda. Poté odehrála ještě jeden game, přišla o servis a utkání vzdala. Martincová s Konteveitovou minulý týden prohrála v Tallinnu.

SESTŘIH: Martincová je v Ostravě ve čtvrtfinále, obhájkyně skrečovala
Video se připravuje ...

Olomoucká rodačka Muchová nenavázala na úvodní triumf nad nasazenou sedmičkou Brazilkou Beatriz Haddadovou Maiaovou. Proti 151. hráčce světa McNallyové, která se dostala do hlavní soutěže z kvalifikace, přišla šestkrát o servis. Třikrát jej ztratila v rozhodujícím setu. Dvacetiletá Američanka zahrála 33 vítězných míčů a v další fázi vyzve světovou jedničku Polku Igu Šwiatekovou.

Tenisový turnaj žen WTA Agel Open 2022 v Ostravě (tvrdý povrch, dotace 611 210 eur):

Dvouhra - 2. kolo:
Krejčíková (ČR)
- Bencicová (6-Švýc.) bez boje,
Parksová (USA) - Sakkariová (4-Řec) 5:7, 7:5, 7:5, 
McNallyová (USA) - Muchová (ČR) 6:1, 3:6, 6:1,
Martincová (ČR) - Kontaveitová (3-Est.) 7:6 (7:3), 1:0 skreč.

Turnaj v Ostravě na O2 TV Sport

Přímé přenosy sledujte na stanici O2 TV Sport i v multidimenzi na O2 TV Tenis. Od pátku doprovodí závěrečné duely i speciální studio s Klárou Janáčkovou a Liborem Basíkem. Komentátorský tým O2 TV Tenis doplní vedle moderátorů také Jakub Vančura a Martin Štefl.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud