5. ledna 2023 • 09:15

Nosková (18) září, čeká ji velké čtvrtfinále. Muchová musela do haly

Autor: Miroslav Mazal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtvrté vítězství v řadě slaví na turnaji v Adelaide tenistka Linda Nosková. Osmnáctiletá česká naděje v duelu kvalifikantek porazila Američanku Claire Liuovou jednoznačně dvakrát 6:2 a hned na úvod sezony si zahraje dosud největší čtvrtfinále kariéry proti Bělorusce Viktorii Azarenkové.



Na silně obsazeném podniku kategorie WTA 500 zvládla Linda Nosková kromě dvou zápasů kvalifikace i těžké 1. kolo s favorizovanou Ruskou, světovou osmičkou Darjou Kasatkinovou (6:3, 6:7, 6:3).

Ve čtvrtečním zápase s dvaadvacetiletou Claire Liuovou pak jasně dominovala. Odvrátila obě brejkbolové šance Američanky a sama soupeřku připravila čtyřikrát o podání. Nosková po hodině a čtvrt zapsala pohodovou výhru 6:2, 6:2 a podtrhla skvělou australskou formu.

Svěřenka trenéra Tomáše Krupy si ve čtvrtfinále zahraje s bývalou světovou jedničkou Viktorií Azarenkovou. Nosková si v loňské sezoně připsala semifinále na domácím podniku v Praze (WTA 250) a aby vyrovnala své maximum, musí vyzrát na skvěle hrající třiatřicetiletou Bělorusku, která zatím v turnaji neztratila ani set.

Nosková ve čtvrtfinále v Adelaide doplnila krajanku Markétu Vondroušovou. Svěřenka trenéra Jiřího Fencla vyzve nasazenou dvojku Arynu Sabalenkovou z Běloruska.

Muchová musela do haly

Podnik v novozélandském Aucklandu trápí problémy s deštivým počasím. Karolíně Muchové však přesun zápasu z venkovního kurtu do haly vůbec nevadil a přes Rumunku Gabrielu Elenu Ruseovou (6:4, 6:1) suverénně přešla do čtvrtfinále. V něm si zahraje se španělsko-švýcarskou tenistkou Rebekou Masárovou.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud