22. března 2023 • 11:40

Sabalenková cítí kvůli válce nenávist od soupeřek: Já jsem nic neudělala

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Divná ruka v Karviné, zvláštní penalty v Boleslavi. Na Letné mohla být desítka
Reprezentace na Strahově v kompletní sestavě. První trénink pod Haškem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Běloruská tenistka Aryna Sabalenková uvedla, že měla problém pochopit „nenávist“, s níž se setkávala v šatně kvůli napjatým vztahům mezi hráčkami po začátku ruské invaze na Ukrajinu loni v únoru. Světová dvojka v minulosti řekla, že jí je líto, co Ukrajinci po ruském vpádu zažívají. Bělorusko je spojencem Ruska a ve většině sportovních odvětví čelí stejným sankcím.



„Bylo to pro mě hodně těžké, protože jsem nikdy nezažívala tolik nenávisti v šatně,“ řekla Sabalenková agentuře Reuters před startem turnaje v Miami. „Na instagramu se vždycky objeví spousta 'hejtrů', když prohrajete zápas, ale v kabině jsem tomu nikdy nečelila. Opravdu jsem měla problém zpracovat, že je tu tolik lidí, kteří mě bezdůvodně nenávidí. Já jsem nic neudělala,“ řekla letošní vítězka Australian Open.

Minulý týden Sabalenková došla do finále na turnaji v Indian Wells, v němž podlehla Jeleně Rybakinové z Kazachstánu. Před zápasem 3. kola se Sabalenkovou odstoupila z turnaje Ukrajinka Lesja Curenková, která uvedla, že ji po rozhovoru se šéfem WTA Stevem Simonem postihla panická ataka kvůli postoji tenisového světa k ruské invazi.

V minulém roce Sabalenková vedla podle svých slov „podivné rozhovory“ s členy týmů některých hráček. „Bylo opravdu těžké, ale teď už je to lepší,“ řekla čtyřiadvacetiletá rodačka z Minsku.

V reakci na případ Curenkové světová jednička Iga Šwiateková z Polska vyzvala vedení WTA k větší podpoře ukrajinských tenistek a uvedla, že se v tomto ohledu nedělá dost. S tím však nesouhlasí Běloruska Viktoria Azarenková, jež je členkou hráčské rady.

„Jsou určité hráčky, které mají odlišné pocity a chování. Celkově nemám stejný názor jako Iga. Ať se raději podívá na záležitosti, které se udělaly, než bude o něčem hovořit. Ráda z pozice členky hráčské rady předložím fakta. To by byl mnohem vhodnější způsob komunikace,“ řekla dvojnásobná vítězka Australian Open a bývalá světová jednička Azarenková.

Vstoupit do diskuse
2

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud