Květoslav Šimek
18. dubna 2023 • 09:24

Showman Monfils míří do Ostravy, vrací se i bývalá česká jednička

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Francouzský matador Gael Monfils (36), bývalá světová šestka, bude největší hvězdou dvacátého ročníku tenisového turnaje Ostra Group Open 2023 by Moneta. Turnaj kategorie ATP Challenger se bude hrát od 24. do 30. dubna na dvorcích Ostra Sport Centra v Komenského sadech. Po zranění se bude vracet Jiří Veselý, vítěz ročníku 2013.



Monfils byl na žebříčku ATP nejvýše postavený v roce 2016, kdy byl na šestém místě. Alespoň do jednoho finále se dokázal probít osmnáct let v řadě za sebou (2005 – 2022), z turnajů ATP Tour má jedenáct titulů.

Aktuálně je na 322. místě světového žebříčku, v Ostravě bude hrát poprvé. Neukázal se ani před sedmi lety v Třinci, když se Češi střetli s Francií ve čtvrtfinále Davis Cupu (1:3). Kapitán Yannick Noah měl tehdy ve výběru Jo-Wilfrieda Tsongu, Lucase Poullieho, Nicolase Mahuta a Pierre-Huguese Herberta.

Ostravský turnaj je zařazený do kalendáře ATP kategorie Challenger, má navýšenou dotaci na 73 000 euro. Zúčastní se ho 32 hráčů v hlavní soutěži, 24 v kvalifikaci a 16 párů ve čtyřhře.

Z českých borců jsou v hlavní soutěži nejvýše žebříčkově postavení Vít Kopřiva (165. místo v ATP), Zdeněk Kolář (206.) a ostravský rodák Dalibor Svrčina (203.). Po zranění se bude na kurty vracet Jiří Veselý, vítěz ročníku 2013.

„Turnaj se hraje již třetím rokem pod názvem Ostra Group Open a jsem rád, že po loňském ročníku budeme moci v našich prostorách přivítat tenisové fanoušky,“ těší Tomáše Vrátného, předsedu představenstva Ostra Group. Denní vstupné je 50 korun, finálový zápas dvouhry bude vysílat TV Nova Sport.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud