17. dubna 2023 • 16:16

Trik za 1,5 milionu. Tenisovou hvězdu nachytali zloději, přišla o hodinky

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Luxusní hodinky a tenis, to je oblíbené spojení. Mezi nadšené sběratele patří Tomáš Berdych či Radek Štěpánek, tvářemi prestižních značek jsou či bývaly Karolína Plíšková i Petra Kvitová. Nosit chronometr v hodnotě milionů korun v běžném životě na zápěstí ale není bez rizika. Přesvědčil se o tom v pátek i bulharský tenista Grigor Dimitrov, jenž se stal terčem přepadení, když se vracel z tréninku na turnaji v Barceloně.



Když jednatřicetiletý tenista, někdejší svěřenec právě Radka Štěpánka, zastavil v provozu na rušné třídě Avenida de Sarria, už ho měl předem vytipovaného pár zlodějů na motocyklu.

Jeden z nich mu úmyslně posunul boční zrcátko. Tenista stáhl okénko a hodlal ho narovnat, v tu chvíli však přišel o cennost ze zápěstí a za ujíždějícími lapky se mohl jen zoufale dívat. Jednatřicátý hráč žebříčku nahlásil krádež na policii, která podle médií začala vyšetřování. Domnívá se, že pachateli mohou být profesionální zloději z Neapole, kteří jezdí pod falešnou identitou loupit do Španělska.

Dimitrov, jenž na posledním turnaji v Monte Carlu podlehl Jiřímu Lehečkovi, vyvázl z přepadení nezraněn. Zcizené švýcarské hodinky značky Bianchet však měly hodnotu téměř 1,5 milionu korun.

Nejedná se zdaleka o první incident, kdy drahé hodinky přivedly sportovce do problémů. Minulý týden byli v Nice odsouzeni na čtyři roky vězení dva muži, kteří v tomto francouzském městě ukradli luxusní hodinky, z nichž jedny patřily cyklistické hvězdě Tadeji Pogačarovi. Tomu se vloupali do pokoje během březnového závodu Paříž-Nice a odcizili mu cennost od sponzorské značky Richard Mille v hodnotě 3,85 milionu korun.

Ještě dražší kus za 6,5 milionu korun od stejné firmy zmizel v roce 2012 z pařížského pokoje tenisty Rafaela Nadala jen pár hodin poté, co si Španěl zajistil sedmý titul na Roland Garros. Ke krádeži se později přiznal barman, jenž policisty dovedl i na místo, kde lup schovával.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud