11. května 2023 • 00:00

Návrat po zranění nevyšel. Plíšková v Římě končí, Bouzková jde dál

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Marie Bouzková postoupila na antukovém tenisovém turnaji v Římě do 3. kola. Čtyřiadvacetiletá hráčka porazila po obratu v prvním setu Caty McNallyovou 6:4, 6:3 a příště vyzve další Američanku Cori Gauffovou. Dohrála naopak turnajová třináctka Karolína Plíšková, která nestačila na maďarskou soupeřku z kvalifikace Annu Bondárovou po setech 6:7, 2:6, Linda Nosková podlehla Polce Magdě Linetteové 6:7, 1:6.



Osmatřicátá hráčka světa Bouzková nevstoupila do utkání s o tři roky mladší McNallyovou dobře a prohrávala 0:4. Čtvrtfinalistce loňského Wimbledonu se ale povedl obrat a šesti hrami za sebou otočila výsledek ve svůj prospěch.

V úspěšné šňůře pokračovala pražská rodačka i na začátku druhé sady a tentokrát získala první čtyři hry ona. Za stavu 5:2 ještě zápas nedopodávala, ale při servisu soupeřky si už česká tenistka vypracovala mečboly a třetí po hodině a 52 minutách využila. V boji o osmifinále vyzve turnajovou šestku Gauffovou, jež vyřadila Kazašku Julii Putincevovou.

Jednatřicetiletá Plíšková, která v Římě před čtyřmi lety vyhrála a poté byla ještě dvakrát ve finále, odehrála první duel po zranění kolena, kvůli němuž vynechala předchozí turnaj v Madridu. V prvním setu otočila stav z 0:3 na 4:3, ale pak nepotvrdila druhý brejk a sada dospěla do zkrácené hry. V ní Maďarka využila třetí setbol na 7:5.

Ve druhé sadě Bondárová získala vedení dokonce 4:0 a díky stoprocentnímu podání dovedla duel k vítězství. Pětadvacetiletá Maďarka si připsala první triumf nad hráčkou z první dvacítky žebříčku. Pomohla si také sedmi esy.

Na nevydařený tie-break prvního setu doplatila také předloňská vítězka juniorského Roland Garros Nosková. Předtím sice smazala manko brejku, ve zkrácené hře ale přišla čtyřikrát o podání a prohrála ji 4:7. Ve druhé sadě Linetteová zaznamenala dva brejky a za hodinu a 27 minut proměnila první mečbol. Nosková doplatila také na pět dvojchyb.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud