19. října 2023 • 19:40

Pravačka, levačka, volej. Lucky loser Macháč senzačně vyškolil Wawrinku

Autor: mm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skvělou formou a navíc potřebnou dávkou štěstí aktuálně disponuje Tomáš Macháč. Třiadvacetiletý český tenista se jako lucky loser dostal do hlavní soutěže turnaje ATP ve Stockholmu. Navíc rovnou do druhého kola, kde skolil slavného Stana Wawrinku, trojnásobného grandslamového šampiona ze Švýcarska, hladce 6:4 a 6:1.



Tomáš Macháč zažívá možná nejvydařenější týdny kariéry. Zazářil na Davis Cupu a pak ovládl dva halové challengery ve Francii. Místo startu v Bratislavě zvolil minulý týden odpočinek a připravil se na kvalifikaci podniku ATP ve Stockholmu.

Berounský rodák sice padl s Chorvatem Dinem Prižmičem, díky odhlášce nasazeného Španěla Alejandra Davidoviche se však dostal do hlavní soutěže coby šťastný poražený. Macháč si tak rovnou zahrál 2. kolo, kde na něj čekal Stan Wawrinka.

Český mladík neztratil proti zkušenému soupeři ani jedno podání. První set získal 6:4 a ve čtvrtém gamu druhého dějství ovládl výměnu, během které přechytl raketu do levé ruky a soupeře totálně vyškolil.

Osmatřicetiletý veterán se už k odporu nevzmohl, Macháč vyhrál druhou sadu 6:1 a podruhé v kariéře postoupil do čtvrtfinále.

O překonání svého maxima na turnajích ATP se český tenista utká v pátek se  Srbem Laslem Djerem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud