15. února 2024 • 21:00

Jízda Plíškové pokračuje! Porazila i Ósakaovou, má šňůru devíti výher

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Paráda! Tenistka Karolína Plíšková postoupila do semifinále turnaje v Dauhá. V duelu bývalých světových jedniček zdolala Japonku Naomi Ósakaovou 7:6, 7:6 a vítěznou sérii protáhla na devět zápasů. Šampionka turnaje v Kluži se o postup do druhého finále za sebou utká se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou z Polska.



Jednatřicetiletá Plíšková, která v neděli v Rumunsku ukončila čtyřleté čekání na titul na akci nižší kategorie WTA 250, zdolala Ósakaovou v sedmém vzájemném utkání popáté. Japonka, jež se k tenisu vrací po mateřské pauze, šla v utkání v obou setech do vedení, nakonec ale Plíšková vyrovnaný duel vyhrála za hodinu a 45 minut ve dvou tie-breacích 8:6 a 7:5.

O postup do finále se držitelka titulu z Dauhá z roku 2017 utká s úřadující dvojnásobnou šampionkou Šwiatekovou. Polka, jež v katarské metropoli vyhrála už jedenáct zápasů v řadě, vyřadila ve čtvrtfinále další bývalou světovou jedničku Viktorii Azarenkovou hladce 6:4, 6:0. Plíškovou porazila ve všech třech dosavadních vzájemných zápasech.

Tenisový turnaj žen v Dauhá (tvrdý povrch, dotace 3,211.715 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále: Plíšková (ČR) - Ósakaová (Jap.) 7:6 (8:6), 7:6 (7:5), Šwiateková (1-Pol.) - Azarenková (Běl.) 6:4, 6:0, Rybakinová (3-Kaz.) - Fernandezová (Kan.) 6:4, 6:2, Pavljučenkovová (Rus.) - Collinsová (USA) 7:5, 6:4,

Vstoupit do diskuse
4
Články odjinud


Články odjinud