29. února 2024 • 12:55

Jako Menšík... Lehečka si zranil hrací ruku, čtvrtfinále v Dubaji skrečoval

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Jiří Lehečka vzdal kvůli zranění pravé ruky čtvrtfinále turnaje v Dubaji. Poslední český zástupce v soutěži, jenž ve středu bojoval o postup s Karenem Chačanovem takřka tři hodiny, skrečoval duel se sedmým nasazeným Alexandrem Bublikem z Kazachstánu za stavu 4:6, 1:4.



Do semifinále čtyřhry postoupil na třímilionovém turnaji Adam Pavlásek. Český deblista s uruguayským partnerem Arielem Behárem získal ve čtvrtfinále skalp aktuálně nejlepšího světového páru Rohan Bopanna, Matthew Ebden. Indicko-australskou dvojici, která v lednu opanovala Australian Open, porazili 3:6, 6:3, 10:8.

Lehečka si na kurtu opakovaně proklepával a protahoval hrací pravou ruku, na níž měl od začátku zápasu zatejpovaný biceps. Za stavu 1:2 ve druhém setu si vyžádal ošetření a v duelu pokračoval, po ztrátě dalších dvou her se ale rozhodl vzdát.

Do zápasu přitom česká jednička vstoupila lépe a ujala se vedení 2:0. O výhodu ale Lehečka okamžitě přišel a po další ztrátě podání v devátém gamu pak i o celý set. Se zhoršujícími se problémy servis neudržel ani v úvodu druhé sady a první vzájemný zápas s Bublikem prohrál.

Už ve středu kvůli zdravotním problémům skrečoval v Dubaji zápas druhého kola Jakub Menšík. Osmnáctiletý talent musel odstoupit kvůli zranění stehenního svalu. Třetího českého zástupce v hlavní soutěži Tomáše Macháče vyřadil po postupu z kvalifikace v 1. kole Bublik.

Tenisový turnaj mužů v Dubaji (tvrdý povrch, dotace 3,133.270 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Bublik (7-Kaz.) - Lehečka (ČR) 6:4, 4:1 skreč,
Rubljov (2-Rus.) - Korda (USA) 6:4, 4:3 skreč.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Pavlásek
, Behar (ČR/Urug.) - Bopanna, Ebden (1-Ind./Austr.) 3:6, 6:3, 10:8.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud