27. března 2024 • 21:40

Macháč padl se Sinnerem. Čech snový turnaj v Miami završil ve čtvrtfinále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cesta českého tenisty Tomáše Macháče turnajem Masters v Miami skončila ve čtvrtfinále. Vítězi Australian Open Janniku Sinnerovi podlehl 4:6 a 2:6. Macháč tak dopadl podobně jako Jiří Lehečka na předchozím velkém turnaji v Indian Wells, kde česká jednička s italským tenistou prohrála dvakrát 3:6.



Třiadvacetiletý Macháč se mezi osmičku nejlepších na takhle prestižním turnaji dostal poprvé v kariéře. Navázal na Lehečku, který do stejné fáze prošel jako první český tenista od Tomáše Berdycha v roce 2017.

Favorizovaný Sinner byl i nad Macháčovy síly. Úvodní prohraný servis si sice český tenista rychle vzal zpět, ale v sedmé hře ztratil podání znovu a třetí hráč světa mu pak nedal šanci na zvrat. Druhá sada už byla jednoznačná. Zatímco Macháč dvakrát přišel o podání, Sinner nepřipustil ani brejkbol a utkání po zhruba hodině a půl ukončil. Vyhrál jubilejní 20. zápas v sezoně, jedinou letošní porážku utrpěl v semifinále Indian Wells s pozdějším vítězem Carlosem Alcarazem ze Španělska.

Navzdory vyřazení se Macháč, který v duelu se Sinnerem zaznamenal 12 vítězných úderů a 15 nevynucených chyb, posune v příštím vydání světového žebříčku ze 60. místa do první světové padesátky.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):

Muži (dotace 10,404.205 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Sinner (2-It.) - Macháč (ČR) 6:4, 6:2.

Ženy (dotace 8,770.480 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Collinsová (USA) - Garciaová (23-Fr.) 6:3, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud