Pavel Novotný
24. března 2010 • 12:45

Vracím se a budu zase silný, věří Hewitt

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedmadvacátý hráč světa a bývalá světová jednička Lleyton Hewitt se znovu chystá znepříjemnit svým soupeřům život. Po lednové operaci boku se devětadvacetiletý rodák z Adelaide hodlá vrátit na tenisové dvorce. Divákům by se měl představit na turnaji v Houstonu, který otevře své brány 5. dubna.



Wimbledonský vítěz z roku 2002 si zranění pravého boku způsobil během letošního Hopmanova poháru na začátku roku. Po porážce od Rogera Federera ve čtvrtém kole Australian Open postoupil australský tenista operaci. Podobné problémy měl Hewitt již v dubnu před dvěma lety, kdy ho trápily pro změnu bolesti levého boku.

"Moc se těším na návrat a obzvlášť jsem rád, že to bude právě v Houstonu, kde obhajuji titul. Když k o tomu připočtu, že to bude v River Oaks Clubu, kde jsou tak fantastičtí fanoušci, kteří vás podporují na každém kroku, nemohl jsem si přát lepší místo," netají spokojenost Lleyton.

Lleyton Hewitt Lleyton HewittFoto ČTK/AP
Posledním tenistou, kterému se podařilo v městě známém především díky vesmírnému středisku NASA obhájit titul, je Andy Roddick, který to dokázal v letech 2001 a 2002.

"Když nám Lleyton volal, že jeho rehabilitace postupuje rychleji, než se čekalo, a že by mohl startovat již na našem turnaji v Houstonu, vůbec jsme neváhali a nabídli mu divokou kartu," říká ředitel turnaje Van Barry.

"Těšíme se na jeho návrat a obhajobu titulu," dodává šéf houstonského klání.

Hewitt je jedním ze čtyř aktivních tenistů současnosti, který má na svém kontě aspoň 27 turnajových triumfů, včetně grandslamových vítězstvích na US Open v roce 2001 a již zmiňovaného wimbledonského triumfu, jenž získal o rok později.

Australské ikoně však patří i jiný primát. A tím je fakt, že se ve věku 20 let a osmi měsíců stal nejmladší světovou jedničkou světa bílého sportu. Na trůnu pro tenisového krále strávil dlouhých 80 týdnů.

Povede se mu na poněkud zaprášenou slávu navázat v Houstonu?

Lleyton Hewit se raduje z proměněného mečbolu proti Radku Štěpánkovi
Lleyton Hewit se raduje z proměněného mečbolu proti Radku Štěpánkovi

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud