17. srpna 2010 • 04:45

Kurz 195:1 na Federera: Na statisíce zapomeňte

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pouze jeden den trvala naděje sázkařů, kteří využili kiksu společnosti Tipsport a vsadili na tenisový zápas s kurzem 195:1, že svoje výhry dostanou vyplaceny. S odkazem na herní plán, kde se mluví o selhání výpočetní techniky či lidského faktoru, Tipsport tikety neuznává a vsazené peníze vrací. Ti, kteří přišli o velké peníze, se proti tomu bouří.



„My to posra..li, tak to neplatí :-))))) hezké jak se vyvázat ze závazku, já bych zavedl za chyby se platí!!!!“ zlobí se na diskusním fóru webu sázkařů liga.cz jeden z nich.

Ač je jeho námitka velmi kostrbatě napsaná, v zásadě jí nic nechybí. Je pravdivá. Pozoruhodnou nabídku, a sice vydělat 195násobek vkladu za to, že Roger Fededer uhraje v semifinále tenisového turnaje v Torontu o dva gamy víc než Novak Djokovič, svedla společnosti Tipsport na vadu zobrazení v internetové nabídce. Výhry neuznává.

„Protože šlo o chybné zobrazení nabídky, postupovali jsme přesně podle herního plánu a tak také sázky vyhodnocujeme. Výhru nebylo možné vyplatit, protože zobrazené kurzy potenciálně umožňovaly dosažení výhry za všech okolností výsledku utkání,“ sdělil mluvčí sázkové společnosti Lubomír Ježek. „Nešlo o chybné nastavení kurzů,“ tvrdí.

Ilustrační foto Ilustrační fotoFoto Foto Václav Raufer

Bláznivý kurz 195:1 figuroval podle dokumentace Tipsportu v nabídce pouze v sobotu večer od 22:24:42 do 22:48:28. Zápas vyhrál v noci na neděli Federer 6:1, 3:6 a 7:5.

Tipsport kvůli tomu zažil velmi nepříjemné pondělí. Poté, co na záležitost upozornil deník Sport, se sázková kancelář začala problémem zabývat a hned včera také obeslala sázkaře, kteří měli zápas Federer–Djokovič na tiketu, s vyrozuměním, že sázka se jim ruší.

O co v kauze šlo

Na sobotní semifinále tenisového turnaje v Torontu mezi Federerem a Djokovičem se v internetové nabídce Tipsportu objevil krátce před zápasem kurz 195:1 na výhru Federera s handicapem 0:2.

Nabídka trvala necelých 25 minut a podle Tipsportu ji využilo „několik“ sázejících. Jeden z nich nárokuje výhru 243 tisíc korun.

Tipsport vyhodnotil kurz jako chybu zobrazení, správný kurz měl být 1,95:1, a rozhodl se přijaté vklady vracet.

Vracely by se prý i sázky, které by v daný čas přišly proti Federerovi. Žádné ale nebyly.

Mnozí to – soudě podle reakcí na webových fórech – chápou, herní plány řady sázkových kanceláří totiž umožňují storno v případě takového přehmatu. Sobotní příklad není prvním, kdy se v nabídce chybně zobrazil nesmyslně vysoký kurz.

Zejména výherci se ale s řešením nechtějí smířit. Jeden z nich má vyhrát 243 tisíc korun, další, který zápasy kombinoval, skoro půl milionu. Většinový hlas ale mluví o tom, že domáhat se peněz nemá smysl.

Ježek nechtěl objasnit, zda za chybou stojí člověk, nebo počítač. Tvrdí, že kurzu 195:1 využilo jen „několik“ sázejících. Zopakoval pouze, že Tipsport při vyhodnocování této sázky postupoval přesně podle Herního plánu.

Jeden ze sázkařů, hlásící se do webové diskuse pod přezdívkou ruler21, zareagoval po svém. „Selhal u mě lidský faktor, prosím o vrácení vkladu. Díky,“ požádal Tipsport poté, co mu na tiketu nevyšel jiný tenis, zápas Der Merwe–T. Ito. Poté, co vyhrál Ito, mu tiket propadl. Tipsport mu námitku neuznal a uznal výsledek, dosažený na kurtu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud